BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

The Mall Group trekker seg ut av i "Bluport Hua Hin"Thailands største kjøpesenterkonglomerat The Mall Group har solgt seg ut av det prestisjonetunge kjøpesenteret Bluport Hua Hin Resort Mall.

Selskapet har møtt økende tap helt siden kjøpesenteret åpnet i 2016. De har nå angivelig solgt aksjene sine til én baht pr. aksje.

Bluport ble åpnet 1. oktober 2016 og ble det andre kjøpesentret i provinsene etter at The Mall Group åpnet i Korat i 2000. De eier et stort antall kjøpesentre i Bangkok.

Bluport var en del av en plan for kjøpesentre, kalt "The Blu Collection". Senteret ble bygget til en kostnad på 5 milliarder baht og er 200.000 kvadratmeter stort og ligger vis-a-vis Intercontinental Hotel i sentrum av turistbyen.

Det er meldt om tap på 60 millioner baht i 2016, 175 millioner i 2017, 138 millioner i 2018 og 207 millioner i 2019. Det er ingen tilgjengelige tall for 2020 - året pandemien slo til.

(we) Kilde: Insight


 Kommentér

Ingene karantene for Songkran-reiser på tvers av provinseneThailand er delt inn koronasoner som angir smitterisiko. Til helgen starter de store utfartsdagene for den utvidede Songkranfeiringingen i landet med økt smitterisiko - men det eringen karanteneplikt ved reiser mellom provinsene.

– Folk kunne fortsatt reise til andre provinser uten å måtte gå i karantene ved ankomst til destinasjonen, det sier landets helseminister Anutin Charnvirakul,

Bare personer som er blitt smittet med viruset, eller som ansees med høy risiko, vil bli satt i karantene, sier han.

Reisende fra provinser som er utfelt som røde soner kan medføre smittebekymring når de reiser til andre provinser, men heleministeren beroligere og sier at i den sanne Songkran-tradisjonen reiser folk hjem først og fremst for å søke velsignelser fra famliens eldste.

– De reiser ikke bare for ha det moro, drikke og feste og besøke overfylte steder, sier Anutin.

Under pandemien bør folk unngå store sammenkomster og ministeren ber om at folk skal være årvåkne og forsiktige. Det er tydelig at viruset sprer seg veldig fort på barer og puber, sier han.

Dog skal provinsen Buriram vistnok kreve 14 dagers karatene ved innreise fra "rød sone" alternativt kan reisende ta en test til 600 baht ved ankomst til provinsen. 

(pf) Kilde: NBT


 Kommentér


Phuket har fått ytterligere 50 000 vaksinerI går fikk Phuket ytterligere 50.000 flere doser av den kinesiske koronavaksinen, og da har Phuket fått ialt 100.000 doser. Totalt skal øya få 930.000 vaksinedoser før juli.

Phuket startet sitt vaksinasjonsprogram i påsken og sette nå omkring 7000 doser daglig. Om kort tid øker dette til 10.000 vaksinedoser daglig, ifølge lokale myndigheter.

Vaksineleveransen ankom Vachira sykehus i Phuket by i går, mandag. 30.000 av vaksinene blir på sykehuset mens 20.000 blir flyttet til Thalang sykehus. Derfra vil vaksinene distribueres videre til fem servicepunkter som Phuket provinsielle folkehelsekontor har satt opp for massevaksinering.

Det antas at med dagens tempo vil Phuket rekke å vaksinere de nødvendige 70% av befolkningen i tide til 1. juli-åpningen uten karantene for tilreisende utenlandske turister.

Det er en forventning om at det i mai og juni vil komme ytterligere 300.000 doser av vaksinen. Myndighetene har bedt om mer enn 930 000 doser for å sikre at alle innbyggere får sin første og andre dose.

Lokale myndigheter ber om at folk som venter på vaksinasjon registrerer seg online. Et skjema er tilgjengelig her. De bekreftet også at personer uten internettilgang kan gå til sitt lokale sykehus eller helsesenter for å registrere seg der.

(pf) Kilde: The Phuket News


 Kommentér

Statsministeren beordrer digitalisering i offentlig sektorThailands statsminister har beordret offentlige etater å lage online plattformer, som samler regjeringens informasjon, tjenester og andre verk som er fordelaktige for og som er tilgjengelige for borgerne, og at disse lanseres innen tre måneder.

Plattformene skal gi innbyggerne informasjon om tjenester, lokale myndigheters oppdrag og svar på offentlige problemer. På denne måten vil det hjelpe den offentlige sektoren med å levere tjenester effektivt.

Ordren sies også å være i samsvar med den nasjonale digitale utviklingsplanen, som tar sikte på å øke offentlighetens tilgang til offentlige tjenester, bidra til å utvikle private operatørers konkurransedyktighet og gjøre det mulig for alle å overvåke myndighetens åpenhet.

Thainytt må bemerke at ser en på dagens offentlige nettsider, er det kanskje mindre sansynlig at disse vil betjene landets engelskspråklige gjester og expater.

(we) Kilde: NNT


 Kommentér

Thailand går inn i den tredje smittebølgen«Thailand går inn i den tredje smitttebølgen og viruset sprer seg raskt», det skriver professor Dr. Thiravat Hemachudha, leder av Center for Emerging Disease Health Sciences, Medical School, Chulalongkorn University på Facebook i dag.

Han skriver videre: «De fleste av de smittede er asymptomatiske. Når symptomene begynner, vil de bli veldig syke og måtte legges inn for behandling».

Han siterer også analysene av koronatester som er utført på Ramkhamhaeng Hospital fra 1. april, som viser at rundt 9% av de testede er smittet, og la til at de fleste av de smittede hadde besøkt puber og barer.

Dr. Thiravat skiver at arenaer, som puber og barer, er ideelle for å smittespedning siden de fleste besøkende ikke «praktiserer selvdisiplin», ikke tenker på sosial distanse og har en tendens til å tilbringe mange timer i trange puber og barer som ofte har dårlig ventilasjon.

Offentlige transportmidler er også ideelle for spredning av viruset, da de fleste asymptomatiske tilfeller ikke vet at de er smittet og derfor ikke lar seg teste, skriver Dr. Thiravat Hemachudha i dag som mener at landet nå er inne i sin tredje smittebølge.

(pf) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér


Ny Korat-motorvei ‘prøvekjøres’ under SongkranEn ny motorvei, som forbinder Nord-Bangkok med den nordøstlige Isan-regionen, skal åpnes i en prøveperiode i løpet av årets Songkran, etter at transportdepartementet nå i helga har fullført inspeksjonene.

En strekning på 36 kilometer, en del av Bang Pa-in til Korat-motorveien, blir den første som blir testet med normal trafikk. Det vil i denne prøveperioden være fartsgrense på 80 km/t. Denne delen av motorveien kobles til andre hovedveier til de nordøstlige regionene i Thailand.

Thailands «Department of Highways» sier at 'prøvekjøringen' skjer utgående fra Bangkok bare mellom 9. og 13. april, deretter kun inn til Bangkok mellom 14. og 19. april, og bare for kjøretøy med fire hjul. Lastebiler og motorsykler blir ikke tillatt.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér

Flere fotobokser skal installeres på Thailands motorveierDet er planer for å installere flere fotobokser på landets motorveier i et forsøk på å øke sikkerheten. Kameraene hjelper til med å oppdage hastighetsovertredelser og kjøretøyer som feilaktig bruker veiskulderen.

Totalt 17 fotobokser vil bli installert på fire motorveier, samt lystavler som vsier «Din hastighet er nå XX km/t».

I slutten av september vil fire fotobokser installeres på Kanchanaphisek Expressway og fire på Chalongrat Expressway. Dette kommer i tillegg til de fire kameraene som ble installert på Burapha Withi Expressway og fem på Chaloem Mahanakhon tidligere i år.

Ytterligere 32 kameraer vil også bli installert på Kanchanaphisek og Chalongrat Expressways for å overvåke personer som bruker veiskulderen eller det venstre kjørefeltet feil. Dette kjørefeltet er reservert for utrykningskjøretøy og bilberging og havarerte kjørtøy.

(we) Kilde: Thaivisa


 Kommentér

Seks babyer er koronasmittet i ThailandThailandske helsemyndigheter sier i dag at en 5 måneder gammel baby er blant 194 nye smittetillene i dag, mandag.

Dette er imidlertid ikke første gang et spedbarn er funnet smittet med koronavirus i Thailand. Fem andre babyer har testet positive for Covid-19 siden utbruddet begynte tidlig i 2020, den yngste som var bare to dager gammel.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér


Bangkok snart "rød sone" etter smitteøkningBangkok kan snart klassifiseres som en "rød" sone under maksimal kontroll for å forhindre spredning etter smitteøkningen knyttet til barer og underholdningssteder, først og fremst utenfor Sukhumvit Road i Thong Lor og Ekkamai.

Thailands beste virolog Yong Poovorawan sier at de nylige smitteutbruddene, sammen med Thailands svært langsomme vaksinasjoner, er "bekymringsfulle" og han frykter at det er en stor sjanse for en ny smittebølge.

Department of Disease Control vurderer å innføre begrensninger i Bangkok etter smitteutbruddene knyttet til utesteder. Så langt er 71 saker knyttet til barer og underholdningssteder i Bangkok.

Helseminister Anutin Charnvirakul sier at smittesakene har nådd et "kritisk nivå: – Situasjonen har nådd et kritisk nivå, med en 48% positivitet fra disse nattklubbsmittene.

Hvis begrensningene blir godkjent av Center for Covid-19 Situation Administration, må stedene stenges klokken 21.00 med skjenkestopp for å hindre smittespedning i hovedstaden.

(pf) Kilde: Khansod/Bangkok Post


 Kommentér

Promilledømte utlendinger underviser engelsk på Koh SamuiUtlendinger på Koh Samui som er tatt for promillekjøring underviser nå engelsk som en del av samfunnstjenesten.

De promilledømte blir pålagt av retten å fullføre 24-timers samfunnstjeneste. Utlendingene har undervist tjenestemenn i grunnleggende hilsener og samtaler engelsk, samt grammatikk og juridiske vilkår.

En 70 år gammel tysk expat med promilledom sier at han var spent på å undervise i engelsk for personalet ved «Department of Probation». De ansatte på kontoret sier at utlendingene har vært begeistret for å undervise.

– Det å undervisei engelsk til ansatte ved øyas «Department of Probation» er en nyttig samfunnsrolle og også morsomt, sier kontorsjef Witthawan Sunthornkhajit.

(pf) Kilde: Thai Visa


 Kommentér

Te- og kaffefestival 2021 i Chiang RaiThailands turistmyndighet (TAT) og lokale gründere i Chiang Rai går sammen om å organisere "Back to Origin: Tea & Coffee Festival" i dagene 10.-12. april 2021 for å fremme økonomi og turisme i den nord-thailandske provinsen.

Det vil være flere boder som viser lokale suvenirer, og turister kan nyte lokalbrygget kaffe. Lokalbefolkningen og turister kan delta i en konkurranse om de beste menyene som kan spises med te og kaffe.

Besøkende kan også prøvesmake matoppskrifter fra flere etniske samfunn, og sangere vil underholde gjestene gjennom hele festivalen.

Festivalen er åpen fra 15:30 til 22:00.

(pf) Kilde: Thairesidents


 Kommentér


3800 hus rasert i storm i 34 provinser - én omkommetTordenvær, storm og haglbyger har ødelagt 3800 hus i 34 provinser. En kvinne er omkommet og fem andre skadd.

Det er fasiten fra Thailands "Disaster Prevention and Mitigation Department" etter de siste dagers drittvær.

2900 hus er skadet i 11 nordlige provinser, med provinsene Pichit, Phitsanulok, Sukhothai og Nan som de hardest rammede.

En kvinne i Nans Muang ble drept da en gren fra en større tre traff bilen hennes. Totalt fem andre ble skadet i Nan, Surin og Pichit.

Nakhon Ratchasima rapporterer om store skader i den nordøstlige regionen, med rundt 300 ødelagte hus etterfulgt av Surin.

Øvre del av landet har blitt rammet av sommerstorm siden slutten av forrige måned. 
Thailands meteorologiske institutt sier mandag at stormene vil fortsette til tirsdag.

(pf) Kilde: RCR


 Kommentér

Thailand vil ha reisekorridor med SingaporeThailand vil ha en reisekorridor med Singapore. Thailands turistdepartement vil diskutere idéen denne uken med Singapores ambassade.

Turistmyndighetene ser også på potensielle reisekorridor med andre naboland med et lavt antall smittetilfeller, som Vietnam og Laos, ifølge minister Phiphat Ratchakitprakarn.

– Vi har erkjent at Singapore tidligere har hatt reisekorridorer med Australia og New Zealand. Hvis Singapore godtar å bruke ordningen med Thailand også, vil vi sannsynligvis kunne ta imot turister fra Australia og New Zealand, i tillegg til singaporeanere.

Phiphat presser også på for å åpne landet for besøkende fra Midtøsten, og legger til at mange er koronavaksinert.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér

Forlenget Songkran medfører gode tider for flybransjenAerothai anslår at det under årets forlengede Songkran vil det være 1.250 flyreiser daglig.

De anslår at april vil ha 36.150 flyreiser. Det er en økning på 7 prosent mer enn i mars.

– Den innenlandske turistnæringen vil gjøre det bedre i april takket være den lange Songkran-ferien, sier Aerothai visepresident Thinnakorn Chuwong.

Antallet internasjonale flyvninger som går over thailandsk luftrom også øke noe takket være en forbedring av utbruddssituasjonen i mange land, noe som signaliserer en forbedring i den globale flyindustrien.

– Regjeringens beslutning om å la vaksinerte utenlandske turister reise i visse provinser fritt uten å gjennomgå obligatorisk karantene, vil hjelpe den thailandske flyindustrien til å komme seg raskere og komme nærmere nivået på 3.000 flyreiser daglig, som før pandemien, legger han til.

– Aerothai har forberedt ekstra personale og utstyr for styring av flytrafikk på flyplasser over hele landet for flere innenlandsflyvninger under Songkran for å sikre jevn flytrafikk og passasjerers sikkerhet, sier Thinnakorn.

Songkran er normalt i dagene 13.-15. april, men er i år utvidet til dagene 10.-16. april for å øke den innenlandske turismen.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér


Songkran: Hua Hin og Pattaya-hoteller med 70 prosent belegg– Hotellbelegget under Songkran er 50 - 70 % i de to kystbyene, sier Marisa Sukosonnunphakdee i Thai Hoteliers Association.

– Dette er takket være deres nærhet til Bangkok fyller vi de strandnære hotellene opp med thailandske turister.

Hun vil ikke spå hvordan utviklingen og etterspøselen etter sju og ti-dagers karantenehoteller i tiden framover. Sju dagers karantene er for vaksinerte turister og 10 dagers for de ikke-vaksinerte.

– Mye vil avhenge av hva regjeringen gjør, så vi må bare vente og se, sier Marisa

– Vi er spesielt bekymret for Chiang Mai, og vi ser ingen positive tegn i det hele tatt.

– Bangkokianere og andre thaier har ikke Ching Mai på ønskelisten. Det er flere grunner til det, blandt annet fordi det er veldig varmt og åpenbart ikke ved kysten, og byen lider jo av den godt kjente forurensning etter branner.

– Nå lider Chiang Mai og det er ingen umiddelbare bedringer i sikte, sier Marisa Sukosonnunphakdee i Thai Hoteliers Association.

(we) Kilde: Thaivisa


 Kommentér

Stort lasteskip krasjer inn i hus ved elvebredden i Bangkok (video)


Et lasteskip rev med seg brygger og kræsjet inn i hus ved bredden av Chao Phraya-elven i Bangkok lørdag.

I videoen, som deles av det thailandske nyhetsnettstedet EJan, skriker lokale innbyggere i panikk når skipet kommer stadig nærmere før det river med seg brygger og hus ved elvebredden.

Hendelsen skjedde ved middagstid lørdag nær Laem-tempelet i Phra Pradaeng-distriktet i Samut Prakan.

Ingen personskader ble rapportert, selv om det var noe skade på eiendom. Det var heller ingen skader på skipet, som var i stand til å gjenoppta seilasen til en ankerplass nær SriRacha i Thailandbukta sørøst for Bangkok

(we) Kilde: Thaivisa  Kommentér

Thaiene i sør tyr til gullvasking når turistene svikterNår turismen i Thailand sliter på grunn av pandemien, og økonomier svikter, har flere thaier i den sørligste regionen i landet funnet inntekt i en uvanlig kilde: vasking etter gull.

Sukhirin-regionen nær den malaysiske grensen er kjent for gullforekomster i Sai Buri-elven og de omkringliggende fjellene. Landsbyboere som tidligere tjente penger på turisme, har nå gått tilbake til å vaske etter for gull, ved hjelp av de gammeldagse manuelle teknikker som deres forfedre brukte, uten hjelp av maskiner: Bare en en gammel panne.

Lokalbefolkningen har tidligere tjent penger på å selge mat til forbipasserende turister eller fungert som en guide for å ta folk rundt i området, hvor reisende som ønsker å komme vekk fra de overfylte og overdrevne turistområdene som tiltrekker seg de fleste utlendinger, finner mange unike aktiviteter.

Kajakkpadling var en populær lokal aktivitet med opptil 150 personer om dagen som seilte nedover elvene, men de er nå er fylt med lokalbefolkningen som jakter på gull. Nå kan de sikre seg en inntekt på å vaske gullet, som de selger for 1500 baht pr. gram. Familier som jobber sammen kan ofte klare å finne minst ett gram om dagen. Gullet samlet fra disse sørlige landsbyene brukes til smykkeproduksjon i Bangkok. 

Thainytt 31.12.2020: Gullvasking har blitt hovedjobben for mange kvinner i det sydlige Thailand 


Thailands gullpriser har nådd rekordhøyde de siste 2 årene, og mange thaier har tradisjonelt brukt gull- og gullsmykker som en form for sparing og investeringer, og pantsetter gullringene og armbåndene når det er økonomiske kriser.

I 1932 fikk Frankrike en 25-årig gruvekontrakt i jungelen. De hentet nesten 2000 kg gull før andre verdenskrig fremtvang nedleggelse. Gruvetunnelene eksisterer fremdeles og tiltrekker seg noen ganger eventyrlystne turister.

På 1960-tallet oppmuntret den thailandske regjeringen folk fra nordlige Thailand å flytte til regionen. Som et resultat av dette skiller området seg ut i denne muslimske regionen seg ut med 90% av befolkningen som buddhister, og de fleste fremdeles snakker isanske (nordøstlige) dialekter.

(we) Kilde: Frankrike 24 / TheThaiger

 Kommentér


Savner du flymaten? Snart på en 7-Eleven nær deg!Thai Airways har kokt i sammen en ny inntektskilde under pandemien. Nå kan du snart kjøpe "flymaten" til Thai Airways på din lokale 7-Eleven - vel og merke hvis du er i Thailand.

Rett etter Songkran, nærmere bestemt fra 15. april skal Thai Airways’ flymat være tilgjengelig på 7-Eleven og andre supermarkeder i hele Thailand.

Thai Airways hevder at deres travle rutenett har medført at de, angivelig, aldri har hatt tid til å satse på hurtigmatmarkedet. Før nå.

Den første måltider som skal finnes hyllene til 7-Eleven like etter songkran er Thai Airways «Halal kylling biryani-tallerken» og den tradisjonelle thailandske retten «Nam phrik long ruea», sprø og luftig fisk og søtt svinekjøtt servert med fermentert rekechilipasta.

Flyselskapets utfordring i sitt inntog i hurtigmatinfustrien bli nok å skille seg ut med noe mer uvanlige måltider 7-Eleven's utvalg.

Men flymat på 7-Eleven?

(pf) Kilde: RCR

 Kommentér

Nordmann (75) bosatt i Thailand vant 1 million på Lotto

Det var en trøtt millionvinner som svarte da Norsk Tipping ringte lørdag kveld, skriver Fjordenes Tidende på nett.

En 75 åring, opprinnelig fra Hamar,  har bodd i Thailand de siste fire årene og klokka var nærmere fire på natten lokal thaitid da "Telefonen fra Hamar" ringte den intetanende Lotto-millionæren.

– Jeg er litt trøtt, men det kjennes veldig fint ut nå, sier den heldige Lotto-vinneren.
Gevinsten ønsket han å plassere trygt i banken til han en dag skulle trenge dem.

– Det spørs om jeg klarer å sove noe videre nå, ler 75 åringen og takker for forstyrrelsen i natten.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil (selvsagt), skriver avisen.

Kilde: Fjordenes Tidende


 Kommentér

TATs veikart for vaksinerte turisterTourism Authority of Thailand (TAT) har lansert sitt tretrinns veikart for å gjenåpne seks store turistmål: Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai, for vaksinerte utenlandske turister.

Dette er i tråd med regjerings reduksjon av den drøyt to uker lange karantene til én uke fra 1. april 2021.

TATs kart, kun for vaksinerte utenlandske turister som ankommer de seks spesifiserte destinasjonene, vil finne sted trinnvis i andre, tredje og fjerde kvartal i år.

Første trinn: 2. kvartal/2021: april til juni, vil vaksinerte utenlandske turister må være i karantene på godkjente hoteller i 7 netter. Etter å ha fullført de første 7 nettene, får de lov til å besøke andre destinasjoner i Thailand.

Under karantenetiden kan de delta i fritidsaktiviteter i lokalene til hotellene eller andre overnattingssteder. De vil kan også delta i utenforliggende reiseaktiviteter innenfor bestemte områder i deres valgte ankomststed.

Andre trinn: 3. kvartal/2021: juli til september vil Phuket være den første destinasjonen som dropper karantenekravene til vaksinerte turister under programmet 'Phuket Sandbox'. Imidlertid vil turister være begrenset til reiseaktiviteter innen bestemte områder i Phuket i 7 dager, og etter det kan en reise til andre området i landet.

Vaksinerte turistankomster til fem andre store turistmål: Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai, vil fremdeles være pålagt karantene i 7 netter. Under karantenetiden kan de delta i fritidsaktiviteter i lokalene til hotellene eller andre overnattingssteder. De vil kan også delta i utenforliggende reiseaktiviteter innenfor bestemte områder i deres valgte ankomststed.

Tredje trinn: 4. kvartal/2021: oktober til desember, vil alle de fem andre store turistmålene (Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai,) droppe karantene for vaksinerte turister. På samme måte som på Phuket, vil turister være begrenset til reiseaktiviteter innen bestemte områder på disse destinasjonene i 7 dager før de får lov til å besøke andre thailandske destinasjoner.

Ved ankomst til Thailand vil alle vaksinerte turister være pålagt å gjennomgå en koronatest (RT-PCR-test), og laste ned en spesifisert track and trace-applikasjon. 

For å være berettiget til å komme inn i Thailand, må vaksinerte turister fortsatt ha alle forhåndsavtalene i orden for ankomst og innreise:
  • Gyldig visum eller innreisetillatelse
  • Sertifikat for innreise (COE) utstedt av en thaiandsk ambassade eller konsulat
  • COVID-19 helseforsikring med en minimumsdekning på US $ 100.000
  • Bekreftelse av hotellbestilling av alternativ statlig karantene (ASQ) (Gjelder ikke Phuket fra 1. juli og Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai fra oktober.
  • legesertifikat med en negativ koronatest utstedt ikke mer enn 72 timer før avreise. 
Reisende anbefales å kontakt sin thailandske ambassade eller konsulatet i hjemlandet for mer informasjon. 

I tillegg, i tråd med kunngjøringen fra den kongelige thailandske regjeringen, må vaksinerte turister være fullvaksinert mot COVID-19 med en vaksine, godkjent og registrert hos folkehelsedepartementet (MoPH) eller godkjent av Verdens helseorganisasjon (WHO), ikke mindre enn 14 dager før reisedato.

De må også være fra land uten mutert stamme av SAR-CoV-2-virus som kunngjort og kontinuerlig oppdatert av MoPH.

Følgende vaksiner er akseptert (per 31. mars 2021): ARS-CoV-2 vaksine (CoronaVac) av Sinovac (to doser nødvendig); AZD1222 av AstraZeneca / Oxford (2 doser); AZD1222 av SK BIOSCIENCE - AstraZeneca / Oxford (2 doser); BNT162b2 / CORMIRNATY - Tozinameran (INN) av Pfizer / BioNTech (2 doser); Covishield (ChAdOx1_nCoV19) av Serum Institute of India (2 doser); Ad26.COV2.S av Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson (1 dose), og mRNA-1273 av Moderna (2 doser).

(pf) Kilde: TAT - pr. 4. april 2021.


 Kommentér


Se eldre saker...