Stacks Image 109
Stacks Image 115

Statsborgerskap til fire fra guttelaget Wild Boars



Tre fra guttelaget av Wild Boars fotballag og treneren ble tildelt Thai statsborgerskap i går, onsdag.

En tjestemann i Mae Sai distriktsadministrasjon i Chiang Rai sa at treneren Ekkapol Chantawong (25), Adul Sam-on (14),  Mongkol Boonpeam (13;) og Pornchai Kamluang (16) var blant 30 statsløse personer som mottok sitt thailandske nasjonale ID-kort i dag.

Distriktssjef Somsak Kanakam sa at han godkjente guttens søknader, mens treneren kunne bevise at han og minst en av foreldrene hans var født i Thailand.

Guttene og treneren deres ble mirakuløst reddet forrige måned etter å ha blitt fanget inne i den oversvømte Luang-hulen i 17 dager. Under redningsaksjonen kom det kom for en dag at tre av guttene og treneren var statsløse. Onsdag fikk de altså såvel statsborgerskap som id-kort.

(pf) Kilde: Khaosod

Bildet: Treneren Ekapol Chanthawong (25), nummer to fra høyre, på en tur med guttelaget til en meditasjonstur 10. juli 2017 i Chiang Rai.



Kommentarer


Varsler om flommer og fare for jordskred i 35 provinser i Thailand



Med fortsatt kraftig nedbør, og overfylte dammer og vannrenservoarer, er det utstedt varsler om flommer og fare for jordskred i 35 provinser:


Phetchaburi, Chiang Rai, Phayao, Nan, Tak, Kamphaeng Phet, Sukhothai, Phitsanulok, Phichit, Phetchabun, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Ratchaburi, Suphan Buri, Kanchanaburi, Uthai Thani, Chainat, Nakhon Sawan, Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaew, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi, Trat, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga og også Phuket kan være utsatt.







Kommentarer

239 overnattingssteder i Krabi er stengt - hadde ikke tillatelser



Politi og mannskap fra regionale og lokale myndigheter har de siste måneder foretatt en sjekk av hoteller og overnattingssteder i byen Krabi. Bare 52 av 318 steder hadde sine papirer og tillatelser i orden.

239 mindre hoteller, vandrerhjem og gjestehus ble stengt, og kan først gjenåpnes når alle papirer er i orden og de nødvendig sikkerhetstiltak er på plass.

(we) Kilde: TheNation




Kommentarer

Chiang Rai får Thailands første økologiske frukt- og grønnsaksmarked



2 milliarder baht vil det koste å etablere et stort helt økologisk frukt- og grønnsaksmarked  i Chiang Rai. Talad Lan Muang bli lagt til et 260 mål stort område ved Mae Korn Intersection.

Markedet vil bidra til at lokale bønder i provinsen blir mer konkurransedyktige og sikrer prisene på lokalt dyrket fersk frukt og grønnsaker. Det forventes også interesse for eksport til de nærliggende nabolandene Laos og Myanmar, samt også tiltrekke seg kunder fra andre deler av landet og bli et interessant sted for turister. På markedet skal det derfor også bli solgt andre artikler av interesse for bl.a. turistene.

(we) Kilde: Thainews/PRD







Kommentarer

Tusener blir rammet av flom etter at Kaeng Krachan-dammen er full



Store deler av Phetchaburis by-distrikt forventes å bli oversvømmet i ca to uker etter at Kaeng Krachan-dammen er me enn full og 200 til 250 kubikkmeter vann må tappes ut hvert sekund

En del går til vanningskanaler, men det meste til Phetchaburi-elva som renner gjennom provinshovedstaden Phetchaburi. Vanligvis klarer elva 150 kubikkmeter i sekundet, men økt taping fører til flom byen.

(we) Kilde: TheNation




Kommentarer

Nigerianere og thaier tatt for svindel



Åtte nigerianske menn og seks thaier er blitt arrestert mistenkt for "online romansk svindel", hvor thaikvinner i Ratchaburi, Samut Sakhon, Phitsanulok, Chon Buri og Bangkoks Dusit-distrikt har blitt lurt til å gi fra seg tilsammen 2 millioner baht.

Saken ble avdekketetter klager fra ofrene, som hver hadde blitt «frastjålet» Bt300.000 og Bt500.000.

Blant de seks thaiene var det tre kvinner, og thaienes funksjon skal ha vært å åpne bankkontoer og overføre penger til nigerianerne.

(we) Kilde: TheNation



Kommentarer


Kunstbiennale i Krabi



Thailand Biennale omfatter kunstinstallasjoner av internasjonale og lokale kunstnere, på naturlige og kulturelle steder i Krabi - fra flyplassen og det gamle teatret til fjell, strender og øyer.

Dette er første gang et populært turistmål lanserer en samtidskunstbiennal, og det med nesten 60 kunstnere fra en rekke land-

Det er landets kulturdepartement som står bak.

Det fire måneder lange arrangementet deles i tre seksjoner: Internasjonal kunstkonkurranse, utstilling under temaet «Edge of the Wonderland» og akademiske aktiviteter, som omfatter paneldiskusjoner og workshops.

Thailand Biennale Krabi 2018 starter 2. november og går fram til februar 2019.

(we) Kilde: Khaosod

PS/ Biennale betyr to-årig







Kommentarer

45 nye togsett til Bangkoks skytrain (BTS)



De fire første av ialt 45 nye togsett til Bangkoks skytrain (BTS) er nå ankommet. Resten skal komme iløpet av inneværende og neste år. 

Med de nye togsettene, som tas i bruk etterhvert når forlengelsen av Sukhumvitlinja i desember forlenges til Samut Prakan.

Togsettene, som har en samlet pris på 11 milliarder baht, produseres i Kina og Tyskland.
Med de ny settene forventes kapasitetsproblemer å bli løst, samt at en slipper en del andre problemer som etterhvert har dukket opp.

(we) Kilde: Khaosod







Kommentarer

Hua Hin Airport skal oppgraderes



Hun Hin Airport er nå tatt i bruk for internasjonal trafikk, og nå skal plassen oppgraderes. I løpet av de neste 5 årene skal 3,5 milliarder baht brukes, og plassen skal lett kunne håndtere 3 millioner passasjerer i året.

Oppgraderingen består bl.a. av ny passasjerterminal, bredde og lengdeutvidelse av rullebane og hangarbygg,

Det kan også som følge av denne oppgradering av Hua Hin Airport bli aktuelt å bygge en ny mindre flyplass i provinsen Ratchaburi,

(we) Kilde: TheNation





Kommentarer

Slik utvides skytrain i Bangkok (video)



Se utvidelsen av skytrain (BTS) i Bangkok fra luften. Dette er utvidelsen av grønn linje over Ladprao motorvei. Snurr filmen under





Kommentarer

Stort beslag av kopivarer på Theup Prasith Pattaya Market



Pattaya-politiet hadde sent lørdag kveld raid på 40 utsalgssteder på Theup Prasith Pattaya Market i Chon Buri og konfiskerte nesten 10.000 varer som ble funnet å være varemerkekopier.

Det var kopiprodukter med kjente merkvarenavn som bie konfiskert, bl.a. klær, parfymer, elektroniske apparater, armbåndsur og håndvesker. Samlet hadde de en antatt markedsverdi på 4 millioner baht.

(we) Kilde: PattayaOne







Kommentarer


Hoteller på Phuket skal redusere plastforbruket



Alle medlemmer av Phuket Hotels Association har i fellesskap forpliktet seg til å eliminere plastflasker og sugerør fra rommene innen 2019, som et av virkemidlene for sikre en bærekraftig fremtid for Phuket.

Foreningen har også gitt sine hotellmedlemmer informasjon om selskaper som tilbyr alternativer til plast for matlaging, avfallsposer og andre artikler for gjestene. Hensikten er å sikre et bærekraftig kortsiktig og langsiktig utvikling av turismen ved å oppmuntre medlemmene til å iverksette tiltak og vedta bærekraftige, ikke-plastiske løsninger og tjenester til sine gjester.

- Vi har funnet frem til engangsbrukplast og gitt hotelleiere kostnadseffektive løsninger for å bytte fra plast til bærekraftige alternativer. Vi har jobbet tett med regjeringen og støtter innsatsene fra thailandske skoler og høgskoler for sakte, men sikkert å gjøre endringer. Vi vil også offentlig berømme de hotellene som gjør mest fremgang, heter det i en uttalelse.

(we) Les mer på TheNation (arkivfoto)


Kommentarer

Mer regn og overfylte dammer i vestlige provinser - evakueringer forberedes



Det kraftige og vedvarende regnværet i provinsene Prachuap Khiri Khan, Phetchaburi og Kanchanaburi har ført til at flere av de store damanleggene når er fulle eller nesten fulle, og at overløpet ikke er stort nok til å dekke innsiget. Flere steder er det lagt ut pumper for å øke avrenningen.

Dette fører imidlertid til betydelig økt vannføring i vassdragene, og flommer nedenstrøms. Folk oppfordres nå til å forberede seg på flytte folk og verdisaker til høyere beliggende områder.



Dammer som er sterkt berørt er Kaeng Krachan Dam i Phetchaburi, Srinagarind Dam og Vajiralongkorn Dam i Kanchanaburi og Pranburi Dam i Prachuap Khiri Khan.

Nivået i Kaeng Krachan Dam var i går på 99 % av kapasiteten, Srinagarind Dam 87 %, Vajiralongkorn Dam 84 % og Pranburi Dam 78 %. Dette er uvanlig på denne tiden av året, og fortsatt er det nesten 4 måneder igjen av regntiden.

(we) Les mer på TheNation


Kommentarer

Thailand Post feirer sitt 135-årsjubileum



Thailand Post feirer nå sine 135 år i landets tjeneste, med en utstilling ved Central Post Office i Bangkoks Bang Rak-distrikt.

Her blir det åpent, med gratis adgang, alle dager frem til 31. oktober, bortsett fra mandager og offentlige helligdager.

Samlere kan også skaffe seg spesielle frimerker som er laget for anledningen til en beskjeden pris av 3 baht pr. frimerke.

Utstillingen har tittelen "135 years of Thai postal service...we've come so far yet remain near to one another"

(we)



Kommentarer

Dagens bilist (video)



Hadde han tenkt å parkere og tråkket på feil pedal? Snurr filmen under...



Kommentarer

Mekong og sidevassdragene er dammenes elv(er)



Stadig flere dammer bygges og anlegges i en mektige Mekong-elva, og det med store protester fra millioner av mennesker som er avhengog av elva.

241 dammer er registert bygd, de fleste dog i sidevassadragene i Mekongs nedslagsområde.Thailand er involvert i flere av de laotiske prosjektene, med har flest anlegg i sidevassdragene. Omlag hele nordøst-Thailand (Isan) er en del av nedfallsområdet til Mekong.

Vietnam og Laos leder utbyggingen i elva, særlig med anlegg som skal produsere elektrisitet.  29 damanlegg er under arbeid, mens det er planer om ytterligere 51.

(we) Kilde: TheNation








Kommentarer


Kan bli strid om Thailands formannskapsperiode i ASEAN



Neste år er det Thailands tur til å overta formannskapet i ASEAN, etter Singapore som nå har det. Nå stilles det spørsmål om dette kan skje, så lenge Thailand i realiteten styres av en junta, fortsatt over 4 år etter kuppet.

Enkelte krever at Thailand først må gjennomføre et demokratisk valg, og med de mange utsettelser som har vært på det, hersker det fortsatt en viss usikkerhet om det blir valg våren 2019 slik som statsminister og juntaleder Prauth har lovet.

Prayut har kommentert spørsmålet, etter at det ble kommentert i en engelskspråklig avis i Singapore, og ber om at thaiene forholder seg rolig til dette, og ikke bruker det til å skape politiske konflikter.

(we) Les mer på TheNation






Kommentarer

Tusenbein invaderer hjem i Krabi



Tusenbeinene går også til «angrep» på mat, foruten å sørge for en illeluktende forpesting av miljøet.

Krypene ser ut til å komme fra en eiendom i nærheten, som har kratt og tørt gress.  Etter at eieren ble  varslet, ble gresset påtent og gifter lagt rundt området. Hvorvidt dette løser opprinnelsesproblemet er usagt.

(we) Kilde: TheThaiger




Kommentarer

Utlendinger er ikke lenger vandrende "minibanker"



Expats i Thailand er ikke lengre, ifølge nettstedet Thaivisa, vandrende minibanker (ATM).


Mange thaikvinner har nok sett dollartegn i øynene på falangene (vestlige utlendinger), med nok av penger i banken, men nå ser det ut til at den tiden er over. 

Ifølge undersøkelser Thaivisa har foretatt må omlag en fjerdedel av falangene greie seg med 25.000 til 40.000 baht i måneden (ca. 6.000 til 10.000 kroner). Fordelen er kanskje likevel at de fleste har skaffet seg bolig og bil og ikke har løpende utgifter på dette.

Halvparten har likevel en inntekt på over 60 000 baht mange også mye mer.

(we) Kilde: Thaivisa





Kommentarer

Liten interesse for vestlige turister: Egne «VIP»-passkøer for kinesere



Thailand viser liten interesse for vestlige turister og åpner egne «VIP»-passkøer for kinesiske borgere ved innreise til Thailand. 

De føste av i alt 18 VIP-køer for kineske borgere åpnet i går kveld på Suvarnabhumi flyplass i Bangkok.

Egene VIP-køer for kinesiske borgere skal åpnes på i alt fem ulike flyplasser i Thailand og er nok et tiltak for å få tilbake kineiske turister tilbake Thailand. Disse har sviktet landet etter båtforliset på Phuket i juli.

(pf) Kilde og bilde: The Tourist Police Bureau





Kommentarer
Se eldre saker...
RSS Feed