Toppsaker fra Bangkok Post: : 
  Toppsaker fra The Nation: : 

   Båttrafikken på Bangkoks Saen Saeb ble stoppet - rekordhøy vannstand   Daglig benytter omlag 60 000 båtene på kanalen Saen Saeb. Et hundretalls båter er i aksjon, fra 07.30 om morgenen til 20.30 på kvelden (19.00 i helgene).

   I går, etter et kraftig regnvær, måtte The Family transport Co. stoppe trafikken på grunn av alt for høy vannstand, flere steder var det ikke mulig å passere under bruer. Trafikken kom igang igjen utpå ettermiddagen, da vannstanden hadde gptt noe ned.

   (we) Kilde: ThaiPBS
   Kommentarer

   Velkommen til Thailand Tourism Festival 2018 - Lumphini park 17.-21. januar

    

   Turistmyndigheten i Thailand (TAT) inviterer lokale og internasjonale turister til å oppdage landets fantastiske attraksjoner på Thailand Tourism Festival 2018 (TTF 2018). Dette skjer i,Bangkok´s Lumphini Park fra 17 til 21 januar.

   «De utrolige opplevelsene og attraksjonene som tilbys over hele Thailand blir presentert på årets Thailand Tourism Festival,samt et deilig utvalg av mat, fascinerende kultur, levende musikk og mer.«

   Festivalområdet er organisert i 10 soner, og presenterer det meste av det Thailand hat å by på av opplevelser, mat, kultur og varer og ulike produkter. Åpningstid daglig 12.00 til 22.00. best adkomst via skytrain BTS Sala Daeng Station eller undergrunnsbanen MRT Silom Station.

   Mer detaljert informasjon finner du på TATNews
   Kommentarer


   Klager på ikkefungerende overvåkingskameraer i Krabi   Forretningsdrivende i Krabi mener sikkerheten er svekket når 81 overvåkingskameraer ikke fungerer, 48 i Ao Nang-området og 33 på Phi Phi Island.

   CCTV-kameraene ble installert for 3 år siden med midler fra Turistdepartementet.

   Det lokale turistpolitiet skulle håndtere vedlikeholdet, men har tydeligvis sviktet. Forøvrig ikke et ukjent fenomen i Thailand at vedlikehold av slike installasjoner svikter.

   Den lokale sjefen for turistpolitiet forsikrer imidlertid at dagens sikkerhetstiltak, som lokaladministrasjonens overvåkingssystemer, og den private sektors også, fortsatt er i drift. Forøvrig venter de på svar om bevilgninger fra Turistdepartementet til vedlikehold av de øvrige kameraene.

   (we) Kilde: ThaiPBS
   Kommentarer

   Thailands landslagskeeper blir proff i Belgia   Kawin Thamsatschanan som er keeper på fotballandslaget i Thailand, blir nå proffspiller i Belgia.

   Laget er OH Leuven (Oud-Heverlee Leuven) som nå ligger på tredjeplass i andredivsjonen.

   Et opprykk til førstedivisjonen i neste sesong sees på som en realistisk mulighet. Klubben eier av King Power-kompaniet i Thailand, som forøvrig også er eier av Leicester i engelske Premier League.

   (we) Kilde: ThaiPBS
   Kommentarer

   Rene, godluktende hjelmer skal redde liv i Bangkoktrafikken   I kampanjen for å å flere til å bruke hjelmer, også passasjerer på motorsykelldrosjer, lanserer politiet en ny type hjelmer. Forleden ble 300 slike hjelmer gitt til sjåfører.

   Hjelmene er utviklet i samarbeid mellom et universitet og private aktører. Mange passasjerer har nektet å bruke hjelmer, da de «luket vondt, kanskje kunne representere smittefare og ødela frisyren.
   Nå gjenstår det å se om de nye velluktende hjelmene blir mere attraktive.

   (we) Kilde: INN

   Kommentarer


   Uenighet om prinsipper for ny økning av minstelønna i Thailand   Thailands arbeidsstyrke er på nær 38 millioner (av landets omlag 68 millioner innbyggere). Omlag 12 millioner arbeider i landbrukssektoren, nær 15 millioner i fabrikker og på anlegg og nesten 11 millioner i handel og service. 

   Minstelønna ble i 2014 satt til 300 baht pr. dag i alle provinser, med en økning i 2016 til i 305 til 315 baht pr. dag avhengig av hvilken provins.

   Arbeidstakerne har et genrelt krav om en «kraftig» økning til 360 baht, men dette er blankt avvist, men kan kanskje være et langsiktig mål, i en tiårsplan sies det.

   Arbeidsgiverne krever fortsatt differensierte satser, og forøvrig også at satsene fastsettes etter kvalifikasjoner. Det siste avvises av arbeiderne, som hevder at levekostnadene er de samme uansett hvor du bor i landet.

   Det forventes at de sentrale myndigheter vil fastsette ny minstelønn i relativt nær fremtid, da den nå skal reguleres årlig. Men alt ser ut til å ligge an til fortsatt differensierte lønnssatser i provinsene og at økningen bare blir på noen få baht, kanskje fra 2 til 5.

   (we) Les mer på TheNation
   Kommentarer

   IKEA åpner sitt største varehus i Asia, i BangYai 15. mars 2017   IKEAs andre varehus i Thailand, beliggende i BangYai i provinsen Nonthaburi, rett øst for grena til Bangkok by, åpner dørene 15. mars. Det blir selskapets største varehus i Asia.

   50278 m2, med rekordmange skranker og utsjekking i alle tre etasjer. Beliggenheten ved det sore shoppingkomplekset Central Westgate.


   IKEA har hatt suksess med sitt første varehus rett sørøst for Bangkok, i Samut Prakans Bangna, med millioner av besøkende siden åpningen 3. november i 2011.

   (we) Kilde: Khaosod

   Kommentarer

   Thailands konge ber om forbedring og sikring av et tyvetalls gamle dammer i nordøst   På et av de mange vannreservoarene i nordøst, Huey Sai Khamin dam i Sakhon Nakhon, brast demningen da den tropiske stormen «Sonca» i juli 2017 herjet og brakte med seg enormt med nedbør.  

   Den 60 år gamle dammen hadde en lagringskapasitet på 2,66 millioner m3 vann, mens stormen brakte med seg 3,5 millioner m3. Flommen skapte store flomproblemer i deler av provinsen.

   Nå ber HM Kong Maha Vajiralongkorn om at et tyvetalls gamle dammer i denne og andre nordøstlige provinser sjekkes grundig, og forbedres, slik at det samme ikke skjer igjen.

   (we) Kilde: ThaiPBS

   Kommentarer


   Flyplassokkupasjonen i Bangkok i 2008: – Vi nekter å betale erstatning, vi gjorde ikke noe galt   13 ledere av PAD (People's Alliance for Democracy) ble dømt for okkupasjonen av flyplassene Don Mueang og Suvarnabhumi 24. nov. - 3 desember 2008. Flyplassene ble stengt for all trafikk. 

   De 13 lederne, fremtredende og kjente personer i Thailand, ble også dømt til å betale en erstatning til A0t (Airports of Thailand) på 522 millioner baht.

   Nå er erklærer de alle at de hverken vil betale eller kan betale. De mener fortsatt at deres aksjon mot daværende regjering var berettiget og i landets interesse og da de ikke hadde gjort noe galt.

   De 13 avviser også alle tilbud fra støttespillere om å samle inn penger for å betale.

   Nå iverksettes aksjonen for eventuelle beslag i formuesverdier, og dette vil ågå i 10 år fremover, før kravet da eventuelt foreldes.

   (we) Kilde: BangkokPost


   Kommentarer

   Pattaya: Britisk mann siktes for å ha drept barjente   En thaikvinne (26) ble forleden funnet død ved en leiegård i Bang Lamung nord for Pattaya. Hun hadde falt fra balkongen i 5 etasje. 

   Politiet fant raskt ut fra hvilket rom, et rom som var leid av en britisk mann. Mannen var imidlertid ikke tilstede. Han ble etter knapt et døgn funnet i en ølbar nær et annet sted hvor han hadde søkt tilflukt.

   Han erkjente at han hadde tatt med seg jenta fra en bar og at de hadde sex sammen, og at hun under en akt på verandaen hadde falt ned, men at det var en ulykke.

   Nå siktes han for hensynsløs adferd som har ført en annens død, og også for overstay da hans visa hadde gått ut og for tyveri da han hadde tatt den dødes telefon med seg.

   (we) Kilde: TheNation

   Kommentarer

   Nye Norwqegianruter over Russland

   Norwegian får ifølge det danske bransjebladet Check-in.dk åpnet for to nye ruter over Russland. Men det er fortsatt ikke snakk om flyvning gjennom den omstridte Sibir-korridoren.


   Rutene går fra København og Stockholm, begge til Bangkok i Thailand, flg nettstedet TravelNews.

   I november 2016 fikk Norwegian lov til å fly ruten Oslo-Bangkok gjennom russisk luftrom, og ifølge luftfartsekspert Hans Jørgen Elnæs er det slett ingen overraskelse at Norwegian får tillatelse til å sette opp de to nye rutene som går over Russland. De går nemlig via den samme flykorridoren sør og øst i Russland, gjennom Ukraina, Romania og Svartehavet, i likhet med den første Bangkok-ruten.

   (pf) Kilde: TravelNews
   Kommentarer


   Nasjonal kampanje for rene toaletter offentlige steder i Thailand   Thailands turistdepartementet ber ansvarlige byråer om å holde toaletter på turiststeder til enhver tid rene. 

   En måte å imponere utenlandske turister på, sies det, er å holde offentlige toaletter helt rene, spesielt på turiststeder samt bussterminaler og togstasjoner.

   Anan oppfordret til myndigheter, privat sektor og tilknyttede organisasjoner å bli med, og sørge for at renslighet av thailandske toaletter er i tråd med internasjonale standarder, noe som er med på å skape et positivt bilde av den thailandske reiselivsnæringen, og nasjonen som helhet.

   (we) Kilde: PattayaMail
   Kommentarer

   Risfestival i Roi Et

    

   Den 11. januar åpner Roi Et den første utstilling og festival med kunst laget av rishalm, en Thung Kula Ronghai rice exhibition. 

   Byen har forøvrig i flere år avholdt risfestivaler. Dette med bakgrunn i den spesielle Jasminrisen som produseres her, og som har fått internasjonale priser for sin smak og kvalitet.    Thung Kula Ronghai er en region i Isan, nordøst-

   Thailand, hvor denne risen produseres, og dekker områder av nabo provinsene Surin, Maha Sarakham, Buriram, Sisaket og Roi Et.   Ideen ril festivalen har de hentet fra Niigata i Japan. Niigata , på vestkysten vel 30 mil nord for Tokyo, er kjent for den beste risen i Japan… og for sin Sake-produksjon.

   (we) Kilde: NNT
    
   Kommentarer

   Suvernabhumi: Franskmann tatt for å ha stjålet fra annen turist   En franskmann (33) ble søndag arrestert på sitt hotellrom, etter å ha stjålet penger fra en annen turist på Bangkoks flyplass Suvarnabhumi.

   Den egyptiske turisten hadde glemt igjen sin bag der han kjøpt simkort til sin telefon, var raskt tilbake men oppdaget da at pengene var borte.   Politiet på flyplassen ble varslet, og de fant raskt ut hvem tyven var, ved å se på CCTV-opptak. De fant også frem til hotellet hvor han befant seg, og kunne legge beslag på de 9200 amerikanske dollarene han hadde stjålet.

   På rommet fant de også den røde skjorten vedkommende brukt, og vedkommende tilsto etterhvert hva han hadde gjort. Hva reaksjonen eventuelt blir sies det intet om.

   (we) Kilde: TheNation

   Kommentarer


   Solsikker ny turistattraksjon i Samut Sakhons Nong Khaem-distrikt   Nå kan publikum nyte mengder av solsikker i full blomst i på en tidligere ubrukt plass Samut Sakhons Nong Khaem-distrikt. Mange stopper opp, tar selfier, og sender til bekjente og venner.


   Det er kontorarbeidere i distriktet som har engasjert seg i et prosjekt hvor et ubrukt område ved siden av innkomne Phetchkasem Highway nær Soi Phetchkasem 110/4 og Khlong Mahasorn er blitt omgjort til en blomstrende en turistattraksjon. De forventer blomstring frem til slutten av denne måneden.

   (we) Kilde: TheNation


   Kommentarer

   Vellykket politiovervåking av private hjem under nyttåret   Omlag 9000 thailandske hjem deltok i ordningen politiet hadde med overvåking av private hjem under årets nyttår, 

   Dette var 2000 flere en forrige nyttår, og np meldes det at ingen av hjemmene har vært utsatt for innbrudd eller andre kriminelle ting.

   Politiet har benyttet seg av både patruljering, bruk av overåkingsteknologi og samarbeid med innbyggerne i nærområdene.

   Ordningen vil også bli gitt som et tilbud i mange provinser i april, under feiringen av det thailandske nyttåret, Songkran.

   (we) Kilde: PattayaMail

   Kommentarer

   Hæren settes inn mot smogproblemer i nordlige Thailand   Thailands Their Army Region skal også denne sesongen settes in for å bekjempe og hindre påsatte branner i skogsområder. Brannene skaper store og helsefalige smogproblemer i deler av nordlige Thailand, og ikke minst i Chiang Mai og noen andre byer.

   I fjor mente de at de lykkes med å redusere omfanget av påsatte branner med 40 %, mens målet i år er 60 %.

   Løitnantgeneral Vichak sier at offiserer fra tredje korps vil koordinere operasjonen, som allerede er planlagt å inkludere styrker fra nabolandene Myanmar, Laos og Chiang Rai i en spesiell kampanje mot vill brann og smog på slutten av Januar.

   (we) Kilde: NNT


   Kommentarer


   Ny svindel med vestene til motorsykketaxisjåførene i Thailand   Thailands junta aksjonerte mot mafiavirksomheten i motorsykketaxibusinessen, Det ble etablert et nytt system med offentlige vester, med sjåførens identifikasjon og hvor vedkommende var lovlig registrert hos myndighetene.

   Kjøp og slag av vester på det illegale markedet opphørte. , og det sies at bak står det polititjenestemenn. 

   En omfattende virksomhet skal være avdekket i Bangkok´s naboprovins Nonthaburi hvor interesserte tilbys vester for en pris på 10 000 til 15 000 pr. vest og/eller månedlige avgifter på fra 1000 til 6000 baht.

   (we) Kilde: ThaiPBS

   Kommentarer

   Yingluck observert i London - statsministeren beorder henne arrestert og brakt tilbake til Thailand   Eksstatsminister Yingluck Shinawatra som rømte fra Thailand i august i fjor rett før det skulle avsies fengselsdom over henne. Interpool og andre organer er kontakt med anmodning om å gi melding om hvor hun befinner seg, dersom hun bli gjenkjent. 

   Ingen tilbakemeldinger har komme den veien, men nå er det offentliggjort bolder som viser at hun befinner seg i London. Hun skal forøvig angivelig ha søkt om asyl i England.

   Nå sender statsministeren og visestatsministeren klar beskjed til thaipolitiet og utenriksdepartement om å finne Yingluck, få henne arrestert og brakt tilbake til Thailand slik at hun kan stå tilrette for sine misgjerninger.

   »Politiet arbeider så best de kan», sier landets politisjef, som krever ukentlig oppdatering fra sine medarbeidere.

   (we) Kilde: TheNation   Kommentarer

   Britisk mann tatt for overstay, skylder på at thaikona stjal hans pensjon   En pensjonert britisk postmann ble forleden arrestert under en såkalt Black Tiger-aksjon «blant svarte» i Bangkok.

   Mannen som er bosatt i Lopburi (nord for Bangkok) sa han at hans thaikvinne hadde stjålet hans visakort og andre dokumenter, og tatt de 300 britiske pund han fikk i måneden.

   Han sier han prøvde å skaffe seg penger for å reise tilbake til Storbrittania ved å arbeide på en byggeplass, men fikk bare 50 baht om dagen.

   Politiet skal ikke ha festet særlig lit til forklaringen og ambassaden er kontaktet i den videre etterforskning.

   (we) Kilde:: Daily News/thaivisa
   Kommentarer


   Se eldre saker...

   Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

   RSS Feed