Tropiske Sonca lamslår distrikter i Isan, med flommer og evakueringer.Den tropiske stormen Sonca har slått til med full tyngde i nordlige deler av Thailand, og ikke minst i Isan-regionen. Hardest rammet er kanskje Sakhon Nakhon, hvor en ikke har opplevd det alvorligere på tiår.

I provinsbyen Sakhon Nakhon ble bl.a. 70 turister isolert på et hotell da flommen slo til for fulgt. Et vannmagasin gikk over sine bredder og førte til at folk nedenfor ble isolert eller måtte flykte til høyereliggende områder. Flyplassen har også vært stengt en stund, og deler av byen har mistet sin elektrisitetsforsyning. På et sykehus måtte pasienter flytte opp til høyereliggende etasjer.

 

Fra Nakhon Ratchasima meles det om at 229 landsbyer har blitt rammet av flommer etter at bl.a. vannreservoarer gikk over sine bredder.

I Maha Sarakham meldes det om at veier og bruer har blitt stengt, da oversvømmelsen truer med å rive de bort.

Mer kan du lese det på TheNation og ThaiPBS (we)

 


Kommentarer

Thailands konge fylte 65 år, nå også fått sitt første frimerkeThailands nye konge, Kong King Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, fylte i går 28. juli 65 år. I den anledningen kommer Thailand Post med et eget, og det første frimerket med hans portrett, stående med en spesiell kledning, Maha Chakri Boromratchawong. (we)


Kommentarer


Stygg kræsj med høyt svev (video)Stygg kræsj med høyt svev - så kan en spørre seg selv om hvordan dette kunne skje…


Kommentarer

Apelldomstolen: Gulskjorteledere dømt for månedslang okkupasjon av statlige kontorer, får straffen redusert6 gulskjorteledere som i 2008 i over tre måneder okkuperte flere offentlige kontorer bl.a. statsministerens kontor ble i 20915 da saken kom opp idømt 3 å fengsel for okkupasjon og skadeverk. Samtidig ble tiden redusert til 2 år da de kom med informasjon som var nyttig. Når har en appelldomstol redusert straffen til 8 måneder.

Apelldomstolen sa nå i sin avgjørelse at deres handlinger ikke var ment å tjene deres egne interesser eller til noen bestemt gruppe (forstå det den som kan, red anm.).

5 av de 6 har forøvrig enn ikke sittet fengslet, mens saken har pågått, og er fortsatt løslatt mot kausjon mens en venter på behandling i høyesterett, Den ene, Sondhi Limthongkul, sitter fengslet med en dom på 20 år bl.a. for i tilegg til det andre omfattende bedrageri. (we) Kilde: KhaosodKommentarer

Forslag om 2750 baht i månedlig velferdsbeløp til lavinntektspersoner møter motbør


Det er Thailands Finansdepartementet som vurder å foreslå at lavinntektspersoner, d.vs. de med en årsinntekt på under 30 000 baht i året, skal få et månedlig beløp på 2750 baht.

Beløpet fremkommer ved ay 1000 baht er til togreiser, 800 til bussreiser mellom provinsene, 600 til busser i byene, 200 til elektrisitet, 150 til vannavgifter.

De som får det må være arbeidssøkere og kommer inntekten over 30 000 reduseres beløpet. I følge departementet vil dette koste staten årlig 40 milliarder baht.

Forslag har fått negativ respons på nettaktører, som mange mener folk har mulighet for å komme i arbeid, og heller m få oppmuntring og hjelp til det, Videre at det er bedre at staten subsidierer visse varer og tjenester, eventuelt for visse grupper.

Staten har jo allerede i år, som i fjor, utbetalt 1500 til 3000 baht i engangsbeløp, eller i rabattordninger, til lavinntektshusstander. En ordning som det forøvrig koste flere tiltalls milioner å få organisert og gjennomført. (we)  Les mer på BangkokCoconuts
Kommentarer


Dekk på landingshjul til Air-Aisafly eksploderte på U-tapao - ingen skadetDet var dekket som eksploderte på det ene landingshjulet til AirAsia-flyet som i går kom fra Chiang Mai til flyplassen U-tapao (Rayong/Pattaya).

Piloten klarte imidlertid å manøvre flyet slik at de ikke forlot rullebanen, men flyplassen ble stengt i tre timer.Kommentarer

600 drept i Bangkoktrafikken siste året, tiltak for å halvere detteBangkok er en av et tyvetalls byer som er med i et Blomberg-prosjekt, som har til mål å redusere antallet drepte i trafikken. I Bangkok håper en at en innen to år kan klare å redusere antallet drepte til det halve, til 300.

En kartlegging fra august til oktober i fjor viser at bare 69 % av bilpaseasjererne brukte sikkerhetsbelte, bare 51 av de motorsykler brukte hjemler hvor den var festet med en stropp, bare 18 prosent var barna i biler hadde barneseter. 20 prosent forulykket som følge av fartsøkning og 20 % pga. fyllekjøring.

De største dødstallene hadde en i distriktene Lat Krabang, Bang Khun Thien, Nong Chok, Prawet, Min Buri and Taling Chan.  (we) Kilde: TheNation
Kommentarer

Kinesisk kvinne arrestert for å ødelegge sin norske x-ektemanns fioliner verdt over 1 million dollar (video)En kinesisk kvinne ble tirsdag arrestert i Tokyo, mistenkt for å ha ødelagt sin norske x-ektemanns fiolininnsamling verdt nesten 1 million amerikanske dollar.

Kvinnen innrømmet at hun har brutt seg inn i deres tidigere felles hjem men hevder at andre må ha ødelagt over 50 strykeinstumenter og ramponert boligen til x-mannen.

Kvinnens x-ektemann er den norske filolinisten Daniel Olsen Chen (bildet under) som bor i Japan, men har kinesiske aner. Han har vært fiolin- og buemaker siden 1993.

Innbruddet og ramponeringen av hjem og fioliner skal ha skjedd i februar da paret lå i skillsmisseforhandlinger. (pf) Kilde: AsiaJack Kommentarer


Det var dette med sikring av lasten da… (video)Dette kunne gått riktig ille. De blå plastvannrørene spruter i alle retninger - og med ett er lasten forsvunnet - du snakker om "tatt av vinden". 

(pf) Kilde: StickyBoy
Kommentarer

Forhenværende statsminister Yinglucks bankkontoer er sperret og tømt, sier hunDet ble for kort tid siden meddelt at en komite i Finansdepartementet hadde oversendt til en utøvende myndighet, oversikt over Yingluck Shinawatra´s bankkontoer. 

Staten krever, uavhengig av den rettssaken som pågår om hennes påståtte mangle bruk av sin myndighet for å stoppe korrupsjon i daværende regjerings populistiske risprogram.

Staten krever at hun dekker deler av statens tap, og at hennes andel da blir omlag 35 milliarder baht.

Det har vært strid om hvorvidt myndighetene kunne gjøre dette uten å ha en rettskjennelse, men det ser nok ut til at juntalederen i bakgrunn gir si aksep.

Statsminister Prayut sa for kort tid siden at pengene ennå ikke er beslaglagt. Det avviser Yingluck i meldinger på Twitter, på engelsk og thai, om at kontoene allerede er sperret for hennes vedkommende og at de også skal være er tømt. Hvor mye det reier seg om i penger sies det offentlig ikke noe om. (we) Kommentarer

Båt med turister kantret og sank i Chompun Bay - 5 thaiturister savnet8 turister og et mannskap på tre ble reddet, mens 5 er savnet, rett etter at båten de var i var truffet av vind og høye bølger, kantret og sank.

De 5 ble senere funnet døde, sittende fast i den sunkne båten. Katastrofen fant sted i mørket omlag kl. 9 i går kveld, og turistene var på vei ut til noen øyer for å snorkle. Mange båter ble involvert i den omfattende redningsaksjonen, som ble ledet av provinsens guvernør.
Bildet er av en båt som deltok i redningsarbeidet.
Kommentarer


Enda et lik funnet på strand på Koh Samui - nå et nyfødt barnEt barnelik ble avdekket på en strand på Koh Samui. Det kom til syne etter at bølger hadde vasket vekk sand. Barnet, en gutt, antas å ha ligget der tre til fire dager, og var kledt i kort sportsskjorte.

Politiet heller til at det kan dreie seg om barnet til et tenåringspar som ikke kunne eller ville fostre det opp. Hvorvidt det var dødfødt eller ble drept etter fødselen vet en ennå ikke.

Dette skjedde bare tre uker at at ei burmesisk kvinne ble funnet nedgravd på en annen strand på øya. Dette handlet nok om et drap (se thainytt). (we)  Kilde: https://www.thairath.co.th/content/1014580/thaivisa

Kommentarer

Thailand er det landet som ønsker kinesiske turister best velkommenI rapporten "Chinese International Travel Monitor (CITM)" er 3000 kinesiske turister, i alderen 18 til 51 år, intervjuet.

Her blir Thailand kåret til å være dt landet som best ønsker kienesiske turister velkommen.
Kineserne utgjør jo den klart største gruppen av utenlandske turister i Thailand. (we)
Kommentarer

Kong Bhumibol minnes og hedres med nye pengesedlerThailand Bank kommer den 20. september med nye pengesedler til minne om kong Bhumibol Adulyadej.

Minnesedlene vil være i de de fem kjente verdiene 20 baht, 50 baht, 100 baht, 500 baht og 1000 baht.

De kommer i omløp som andre vanlige sedler, fra den 20. september.

Fra den dagen kan enhver bytte sine faste sedler til de nye minnesedlene for ubegrensede beløp i alle filialer av

Siam Commercial Bank, Government Savings Bank, Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives, Government Housing Bank and Islamic Bank of Thailand. (we) Kide: ThaiPBS
Kommentarer


Kraftig økning i Thailands eksport i juni i årThailands eksport økerr fortsatt, nå i juni var den 11,7 % høyere enn i juni i fjor. I løpet av de første 6 månedene er økningen på 7,8 %, og handelsoverskuddet på nær 7 milliarder baht.

Nå er det håp om at målet på 5 % økning i 2017 skal nås. Internasjonal økonomi viser bering, men usikkerheten er mulige handelsrestriksjoner og valutaendringer, sies det ra handelsdepartementet. (we) Kilde: ThaiPBS
Kommentarer

Kineser (20) gikk amok da mor ikke kjøpte Happy Meal (video)En 20 år gammel kineser gikk amok på Jomiten da mor kjøpe pizza i stedet for Happy Meal fra McDonalds. Ikke snakk om at 20 åringen ville ha pizza til lunsj.

20 åringen la seg på bakken, og hylte og skrek da han ikke fikk HappyMeal fra MacDonalds, men pizza.

De ble såvidt mye virrvarr og ståk rundt episoden at politiet kom til stedet og bruke nærmere en halv time for å roe ned kina-mannen, som også forsøkte å hoppe foran biler som passerte på Chaiyapruek 1 Road i Jomtien.

Plitiet så seg nødt til å legge mannen på lastplanet og fraktet krabaten til Bangkok hospital. Hva so senere skjedde er uvisst - men trolig fikk han en hamburger etterhvert. (pf) Kilde: Sanook


Kommentarer

Gjort til latter etter gullsmedran (video)De fire ransmennene som forsøkte seg på et sjokkran i en gullsmedforretning i Bangkok ble gjort til latter etter et dette forsøket. (pf) Kilde. StickyBoy


Kommentarer


Expresstog kolliderte med tre i SurinEkspresstoget mellom Bangkok og Ubon Ratchathani kolliderte med en tre som hadde falt over jernbanelinja i Surin sent søndag kveld.

Føreren fortalte politiet at han ikke så treet før det var for sent og toget fikk mindre skader. Blant annet ble vinduer til en  sovevogn knust. Ingen skal ha kommet fysisk til skade i ulykken. 

Årsaken til at treet veltet over togspret skal ha være kraftig nedbør i området. 
(pf) Kilde og bilder: The Nation
Kommentarer

Mann angrepet av ville apekatter på PhuketEn 52 år gammel mann ble angrepet av en apekatt på Khao Toh Sae (også kjent som "Monkey Hill") på Phuket mandag morgen.

Offeret, en thailandsk mann, hadde kjøpt peanøtter for å mate apekatter. Mens han gikk opp bakken, prøvde apene å «stjele» peanøtter fra posen han hadde i hånden. Mannen fikk panikk og prøvde å forsvare seg, men falt og ble angrpet av et dusinvis apekatter.

Lokalbefolkningen samlet seg på stedet og ringte nødtjenester for hjelp. Mr Lee ble behandlet for dype sår på beinet og senere bragt til sykehus.

Til tross for skilt på stedet som advarer mot å mate apene er det flere titallle mennesker som gjør det hver eneste dag. (pf) Kilde. Phuket GazetteKommentarer

4 millioner metamfetaminpiller og 26 kg «ice» beslaglagt i BangkokNarkotikapolitiet i Bangkok beslagla natt til i dag, tirsdag, over 4 millioner metamfetaminpiller og 26 kilo «ice» under en razzia mot et hus på et luksuriøst boligområde i Bangkoks Min Buri-distrikt.

Det store beslaget ble funnet i en bil mens den nå pågrepne bileieren skulle til transportere stoffene til kunder i Bangkok og Nonthaburi. 

Ved ransaking av mannens bolig ble det også beslagslagt blant annet 40 kilo ketamin og andre vanedannende stoffer.

Iflg politiet har den pågrepne mannen innrømmet å være kurér som transporterte narkotika for nettverkets bakmenn. Han innrømmet å ha utført lignede oppdrag fire ganger tidligere og han skal ha fått 200.000 baht for hver transport. 

 Narkotikapolitier sier til lokale medier at stoffet er smuglet inn fra Norden. (pf) Kilde: ThaiPBS

 


Kommentarer


Se eldre saker...


RSS Feed