Reiselivsnæringen i Thailand står for nær 18 prosent av BNPDet thailandske turistdepartementet kunn gjorde i går at reiselivsbransjen stod for 17% av Thailands inntekter i fjor. 130.000 mennesker besøkte landet daglig sist år.
Turistdepartemenet sier videre at turistene la igjen 2.510.000.000.000 baht sist år. Det utglør 17,7 av BNP, iflg turistdepartementet.

I januar i år ankom 4,8 millioner utlendinger til Thailand, 4,89 prosent mer fra samme periode i fjor. Turistene har allerede lagt igjen 253 millioner baht. De fleste var fra Kina, Malaysia, Sør-Korea, Japan og Laos.

Det er ventet at 10 millioner kinesiske turister vil besøke Thailand i 2017. (pf) Kilde: ThaiVisa News
Kommentarer

Brite (63) klagde på ølprisen: Angrepet med sko av servitrisen (43) (video)En britisk turist (63) klagde på ølprisen på Patsy Beer Bar i Pattaya ved halv to tiden natt til i dag. Den kvinnelige servitrisen (43) svarte med å slå gjesten i ansiktet med en sko.

Servitrisen fortaltet politiet at den britiske gjesten hadde gått inn i baren for en drink, og når tiden kom for å betale klaget han over at ølet var for dyrt. Hun innrømmet det var grunnen til at hun ble sint nok til å slå briten i ansiktet med en sko. Den 63 år gamle briten ble påført tildels alvorlige ansiktsskader.

Servitrisen ble pågrepet av politiet etter episoden og vil bli siket for vold. Patsy Beer Bar ligger i soi 8 i Pattaya. (pf) Kilde: BangkokJack

Kommentarer


Thaiene mer jobboptimistiske enn mange andre asiaterOm enn bare middels tilfredse med jobb og jobbmuligheter rr thaiene mer tilfredse en arbeiderne i andre Asiatiske land. I en jobbindeks skåret thaiene 5,74 i en skala på 11. 

Med det liggende bak Filippinene (6,25) og Indonesia (6,16), men foran Hong Kong, Vietnam, Malaysia og Singapore. (we)
Les mer på : http://www.nationmultimedia.com/news/breakingnews/30306425


Kommentarer

8 drept i kollisjon med sementbil i Chiang RaiEn segmentbil kolliderte med en personbil i går i byen Chiang Rai. 4 kvinner og tre menn ble drept, og tre andre personer skadet. (we) 

Kommentarer

Kvinne arrestert på Suvarnabhumi, mann på hotell, i samme narkotikasak

 

En kvinne fra Equador som kom med fly til Suvarnabhumi i Bangkok fra Lima i Peru via Amsterdam, ble arrestert ved ankomsten. Politiet fant 2,3 kilo med kokain (i kremform) skjult i shampo- og kremflasker. 

Kort tid etter ble en russisk mann arrestert på på et hotell i nærheten, i Lat Krabang. I hans besittelse fant de 278 320 baht, 31 700 rubler og 100 amerikanske dollar. Han antas å skulle være mottaker av narkotikaen, noe han dog benektet, men unngikk med det ikke arrestasjon. (we) Kilde: Manager Online (thai)Kommentarer


Miss Thailand Universe besøkte den «søte» statsministeren - på Valentine DayThailands Miss Universe 2016 Chaliya «Namtan» Suansanee møtte på Valentine Day statsminister Prayut på hans kontor, medbringende en bamse og roser. 

Hun var nettopp kommet tilbake fra verdenskåringa hvor hun ikke nådde helt til topps, men var med blant de 6 fremste.

«Han (Prayut) ville at jeg skulle gjøre det beste for min plikt og være fokusert på mine studier», og «Han er ikke slik vi ser ham på TV. han er virkelig en søt person». Namtam studerer microbiologi ved universitet i MahaSarakham. (we) TheNation
Kommentarer

Statsministeren truer demonstranter med arrestasjoner

 

Planen om et kullfyrt e-verk i Krabi har blitt møtt med store protester fra lokalbefolkningen. Nå har de planlagt demonstrasjon i Bangkok, men statsministeren advarer med at da vil de ble satt i fengsel.
«Jeg ber dem om ikke å gå til Bangkok (for å protestere). Slike bevegelser er forbudte og de vil bli arrestert dersom de fortsetter. Hvis de er bekymret for noe, vennligst diskuter det i dere område».

Statsministeren har invitert aktørene til et møte for presentasjon av plaene for fornybare energi og at også kullkraftverk må vurderes som supplementer.

Lederen for aksjonistene svarer med: «Livet til folk som bor i Krabi er i dine hender statsminister. Vi har blitt lurt to ganger og vil ikke tillate det igjen. Vær så snill ikke skade demokratiet, ved å bruke militær makt for å få folk til å holde kjeft og tvinge dem til å gjøre hva regjeringen ønsker». (we) TheNationKommentarer

Det kan bare skje i Thailand: Høne og hane inngår ekteskap på Valentine Day - medgift 300 000 bahtI går på Valentine Day fant det sted en ganske spesielt brullyp, et sted i provinsen Chantaburi. Med prosesjoner, seremonier og alt som hører et thailandsk bryllup til, og med høyaktede gjester. 

Og med det er medgift «dowery» på 300 000 baht til brudens «far», og brud og brudgom fikk om halsen hvert sitt gullkjede til en verdi av omlag 20 000 baht. Dette kan vel bare skje i Thailand, men så var det da ikke hvilken som helst han og høne, men «krigere» som hver var verd over en million baht. (we)  Kilde: Thai News Agency (thai)


Kommentarer


Fortsatt kjølig vær i nordlige Thailand - i de kommende dager


Det er fortsatt kjølig, tildels også kaldt, nord og nordøst i Thailand, og det regnes med å være situasjonen de nærmeste 5-7 dager. 

Eksempelvis er det i morgentimene i dag bare 13 °C i morgentimene i provinsen Loei. Minimumstemperaturene (på natta) vil svært mange steder ligge mellom 12 og 16 °C, og på enkelte fjelltopper ned mot frysepunktet. (we) Thailand Meterological DepartmentSentrale og sydlige Thailand:


Kommentarer

Phukets guvernør ønsker å utvide åpningstiden for barer og nattklubber

 

For to uker siden aksjonerte politiet mot barer og nattklubber på Phukets Patong, og sørget for stedene stengte kl. 01.00. 

Gjestene ble «kastet» på gata og den påfølgende kvelden var det nesten tomt for folk på disse stedene. Nå følger guvernøren opp en henvendelse fra driverne og ber overordnede myndigheter om å få godkjent en åpningstid, frem til den lyse morgen, til kl. 04.00.

Dette ønsker han skal gjelde for barer og nattklubber i den såkalte underholdningssonen på Patong. (we) Kilde: PhuketNewsKommentarer

999 baht for ferjeturen HuaHin-Pattaya i februar - feirer ValentineEtter en måneds prøvedrift foretok Thailands transportminister i går den offisielle åpningen av ferjeforbindelsen mellom Pattaya og Hua Hin, og nå tilbyr selskapet turen for deg som reiser økonomiklasse, for 999 baht.

Katamaranferja «Royal One» bruker omlag 2 timer på den 116 km lange turen, mens en landeveien må regne med minst 4 til 5 timer. Ferja som brukes tar 346 passasjerer, fordelt på tre klasser; 286 på økonomiklasse, 44 på business og 16 fordelt på 2 VIP-rom.

Fra Pattaya 10:30 og fra Hua Hin 13:30

Ikke helt enkelt å finne informasjon på nettet, men det ser ut til at avgangen fra Pattayas Bali Hai Pier er kl. 10:30 og fra Hua Hins Fishing Market Organization Port (bak Khao Takiab) kl.13:30. (we)

Om åpningen og bilder: PRD/thaivisa, BangkokPost

Ferjeselskapets Facebookside (stort sett på thai) 
Kommentarer


Lavprisselskapene vurderer å endre prisøkningen

 

Tre (AirAsia, Nok Air, Lion Air) annonserte forrige uke at prisen på innenlandsreiser vil bli økt med 150 baht. Det som følge av den statlige avgiften på drivstoffet ble økt fra 0,2 baht til 4 baht pr. liter.
Thailands Civil Aviation Authority fastsetter øvre grense for slike tillegg, men denne grensen er ennå ikke nådd. Nå vurderer de å senke grensen. Etter mange reaksjoner fra kundene, bl.a. på sosiale medier, har det blitt avholdt et møte mellom The Civil Aviation Authority, de tre flyselskapene og Office of the Consumer Protection Board.

Imens forbereder flyselskapene spesielle kampanjer for å prøve å sikre seg at de beholder passasjerene, eller at nedgang om enn bare blir for et kortere tidsrom.

Det gjenstår å se om drøftingene fører til noen endringer, til passasjerenes gunst. (we) Kilde: BangkokCoconutsKommentarer

De fleste klager på offentlig transport i Bangkok blir behandlet og løst - drosjer topper listaI perioden oktober 2016 til januar 2017 ble det innlevert 18 366 klager på offentlig transport i Bangkok, og klager på drosjer toppet lista med 12 900 klager. Totalt skal 83 % av klagene blitt løst.
Her er lista:

Drosjer:
12 900 klager, 11 699 (90 %) behandlet/løst.
Tre hovedårsaker:
1. Nekte å ta med passasjer
2. Uhøflighet
3. Brukte ikke taxi-meter

Motorsykkeldrosjer:
469 klager, 409 (87%) behandlet/løst.
Tre hovedårsaker:
1. Ba om ekstra betaling
2. Farlig kjøring
3. Uhøfighet

Tuk-Tuker:
44 klager, 37 (84%) behandlet/løst.
Tre hovedårsaker:
1. Feilaktig kjøring
2. Uhøflighet
3. Ba om ekstra betaling

Busser:
868 klager, 474 (54%) behandlet(løst.
Tre hovedårsaker:
1. Stoppet ikke ved busstopp for å ta opp passasjerer
2. Feilaktig kjøring
3. Uhøflighet

Minivan:
779 klager, 473 (60%) behandlet
Tre hovedårsaker:
1. Feilaktig kjøring
2. Uhøflighet
3. Overfylte biler

i tillegg var det 770 klager på luftavkjølte busser og 762 på privateide busser..

Klager kan gis over telefon 1584, email dlt_1584complain@hotmail.com eller på LINE-applikasjonen med ID; dlt1584. (we) Kilde: Thairath


Kommentarer

«Utenlandske turister stjeler, politiet gjør ingen ting»


En kvinne som selger klær fra en bod på Ao Nang i Krabi har lagt ut en videosnutt på nettet som viser utenlandske kvinner idet de stjeler klær fra hennes butikk. 

Både denne eieren og andre hevder at turister daglig stjeler fra deres utsalg og dermed «raner» dem. Selv om de med slike videoopptak kan gi klare bevis, med lett identifiserbare «tyver», hevdes det at politet ikke tør gjøre noe, da det er utlendinger og at det kan skade landets image. (we) Videoen fra den aktuelle saken kan du ser her thaivisa/Thaurath
Kommentarer


Kampanje for å få thaikvinnene til å føde flere barn14. februar er Valentinedagen og da er det et passende tidspunkt for Thailands helsedepartement å oppmuntre kvinnene til å få flere barn. 

Kampanjens mål er kvinner i alderen 20 til 34 år og mottoet er «Rødkinnene thailandske damer gir nasjonen babyer, med fantastiske vitaminer». Et økende antall kvinner tar høyere utdanning og flere velger ikke å gifte seg og å få barn, og fødselsraten sies å være kritisk lav.

Og det loves at helsevesenet skal være forberedt og tre støttende til overfor mødrene og de nyfødte, med familieplanlegging og bitand under svangerskap og barselomsorg. Det skal også sees på justering av fødselspermisjoner og skattefradrag.

På årets Valentinsdag vil par som registrerer seg med sin vigselsattest, få "fantastiske vitaminer (aka prenatal vitaminer som inneholder jern og folic acid), samt en informasjonsbrosjyre om hvordan ha en sunn graviditet. (we) Kilde: BangkokCoconuts


Kommentarer

Kanalturer skal bli en turistattraksjon i BangkokI nær fremtid vil turister kunne utforske Bangkok, med nye båter, på kanalene Saen Saeb og Banglumpoo.
Det er familieselskapet Family Transport, som vi investere 60 millioner baht i dette prosjektet. Det omfatter da bl.a. 6 spesielle turbåter, nye brygger og et nattmatmarked ved Pratunam Pier. Og en endagsbilett skal bare koste 200 baht. På veien langs den 3 mil lange kanalferden vil en kun ta en stopp ved flere kjente steder i byen. Ruta vil starte i «gammelbyen» Banglimpoo nær Khao san Road og ende opp 3 mil lengre unna ved fet flytende markedet Kwam Riam i MinBuri.

Selskapet Family Transport har idag passasjertransporten på kanalen Saen Saeb, med 72 passasjerbåter, 740 turer og 50 000 passasjerer i døgnet. (we) Kilde: TheNation

 
Kommentarer

Frivillige inn i kampen mot skogbranner og luftforurensing i nordOmråder i Nord-Thailand er hvert år plaget med luftforurensing. I Chiang Mai har de nå lansert en kampanje «Don´t Burn for 60 Days». Frivillige engasjeres og deltar i kampen mot disse årlige skog- og landbruksbrannene. (we) Kilde: CityNdewsChiangMai
Kommentarer


Svenske i Thailand: Gå ikke fra motorsykkelen (eller bilen) med nøkkelen iEn svensk turist (mann 36) i Pattaya glemte å ta med seg nøkkelen da han gikk bort fra mortogsykkelen, på en parkeringsplass ved Big C i Pattaya. 

Han oppdaget det knappe gem minutter senere, ruste tilbake,m men da var motorsykkelen allerede borte. Politi ble tilkalt, men kunne ikke gjøre annet enn å etterlyse den nyeHonda motorsykkelen. (we) , Kilde Pattayanews (thai)


Kommentarer

Advarer thaier mot å reise til USA mens Trump «regjerer»


En eier av en thairestaurant i USA anbefaler nå thaier om ikke å reise til USA så lenge Donald Trump er president. «Thaier som allerede er i USA bør arbeide og spare så mye penger som mulig, men deretter reise hjem. 

Folk som ikke har arbeidsvisum bør reise hjem umiddelbart for dersom de blir tatt blir de deportert og vil bli svartelistet».

Mange thaier, spesielt studenter, arbeider ulovlig på restauranter, men nå tør de ikke lenger, og restauranteierne vil ikke lenger ha dem av redsel for selv å bli tatt. (we) Les mer på BankokCoconuts
Kommentarer

Båteiere i Krabi klager på høye priser for utlendingerBåteiere i Krabis Ao Nang klager nå på den maritime nasjonalparkens fastsettelse av «skyhøye» leiepriser for utlendinger; 400 baht for voksne og 200 for barn, mens den for thaier bare er henholdsvis 40 og 20 baht. De krever at satsene for utlendinger ihvertfall reduseres til det halve.
Etter at de ny satsene kom har trafikken blitt redusert med omlag 60 %. Også de med speedbåter opplever at prisene er for høye, at turistene ikke er villig til å betale 11 til 12 US$.

Det lokale nasjonalparkkontoret mottok klagen, men meddelte at de måtte oversende den til hovedkontoret for avgjørelse. (we)  Kilde: Manager Online (thai)Kommentarer


Se eldre saker...

Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

RSS Feed