Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

Enormt helsesenter planlegges på PhuketPhuket-provinsen får neste år første fase av et gigantisk helsesenter på den fredelige Mai Khao-stranden, et steinkast fra den internasjonale flyplassen. Målet er at senteret ska bli en hub for såvel internasjonal som nasjonale medisinske turister.


Phuket er rammet øknomisk svært hard under pandemien og dette er det største prosjektet for å gjenopprette Phuket-turismen.  Porsjektet skal finansieres av finansdepatementet meden kostnadsramme på 3 miliarder baht. Prosjektet har som hovedmål å gjenopplive provinsens turisme ved å kombinere medisinske tjenester og reisetjenester.

Målgruppen er medisinske turister, men andre typer reisende er også velkomne. I påvente av en kommende coronavaksine, vil prosjektet starte sin første fase i år med et budsjett på 1,29 milliarder baht.

Den første fasen ble forventet ferdigstilt i september 2021, med etablering av fire medisinske fasiliteter: et rehabiliteringssenter, et hospitsomsorgssenter, en internasjonal helseplass og et langtidsomsorgssenter for pensjonister.

Den andre fasen på 1,67 milliarder baht er planlagt til 2022. Her skal det fokuseres på medisinske tjenester og forskning for å forebygge nåværende- og andre pandemier. Spesialiserte enheter for visse sykdommer, som kreft, vil bli bygget i løpet av denne fasen.

For lokalbefolkningen forventes det at prosjektet vil bringe arbeidsplasser og inntekter. Det vil også gi nye og større forretningsmuligheter for folk som produserer eller selger helseprodukter og tjenester som thailandske urteprodukter og tradisjonelle behandlinger.

(pf) Kilde: Royal Cost Review


RSS Feed