Stacks Image 352

Oljeutslippsofre i Rayong søker forfalt erstatningMer enn 200 mennesker samlet seg ved Mae Ram Phueng-stranden i Rayong-provinsen fredag ​​for å kreve erstatning for oljeutslippet 25. januar.

Demonstrantene sa at de ikke hadde fått den kompensasjonen de fortjente, og hevdet at mange som ikke ble berørt allerede hadde fått erstatning, skiver The Nation.

Star Petroleum Refining Plc, som driver den undersjøiske oljerørledningen utenfor Map Ta Phut Bay i den østlige kystprovinsen, har betalt ut over enn 50 millioner baht til personer som er berørt av oljeutslippet forårsaket av lekkasje natt til 25. januar.

Oljeutslippet spredte seg til noen kystområder i Rayong, inkludert Mae Ram Phueng Beach.På deres proteststed fredag ​​hengte demonstrantene opp plakater med meldinger som anklaget selskapet for å være urettferdig i å utbetale erstatning.

Sarinthip Thapmongkolsap, styreleder i Koh Samet Tourism Association i Rayong, sa at hun støtter demonstrasjonen for å søke ‘rettferdig behandling’ fra selskapet angående kompensasjonen.

– I dag samles folk for å kreve rettferdig behandling under prinsippet om godt styresett, sa hun.

Hun ba også om rehabilitering av naturressurser og miljø i Rayongs hav etter skadene forårsaket av oljeutslippet.

SomTam-selger Thanisara Pongsuwan (32) sier at mange små næringsdrivende som henne som er berørt av oljeutslippet ved Mae Ram Phueng Beach, men har ikke har fått nienkompensasjon.

– Vi ble direkte berørt, etter at oljerester ble feid inn på stranden, sa hun.

(pf) Kilde: The Nation

Slik ser du norsk TV i Thailand!