Stacks Image 352

Heleministeren: Turister må nok fortsatt bruke masker selv etter at covid blir endemiskThailand diskuterer planer for livet etter pandemien og krav om at besøkende skal fortsette å bruke ansiktsmasker, ifølge fhelseministeren. Det ser ut til at alle tilreisende fortsatt blir oppfordret å bruke ansiksmasker på offentlig sted.

Helseminister Anutin Charnvirakul sa etter å ha ledet et komité møte i helsedepartementet onsdag at panelet vurderer tiltak for å kontrollere koronasmitten etter at det blir endemisk, skriver Bangkok Post.

– Institutt for sykdomskontroll vil planlegge tiltak for å oppfordre besøkende til å bruke ansiktsmasker for å hjelpe til med å kontrollere smitten, sier Anutin ifølge avisen..

– Nye smittetilfeller og dødsfall hadde falt raskere enn forventet på grunn av offentlig samarbeid og økende vaksinasjoner, sa Anutin.

Det er tatt skritt for å forberede redefineringen av Covid-19 som endemisk, og dette medfører at helsedepartementet senket sitt Covid-19-varsel fra nivå 4 til nivå 3, og provinsmyndigheter har bedt om å utarbeide sine egne handlingsplaner.

– Planene vil være basert på universell beskyttelse, universell vaksinasjon og tilgjengeligheten av sykehussenger, leger, medisinsk utstyr og vaksiner. Tiltakene vil også dekke driften av utesteder, sa han.

– ‘Thailand Pass’-registreringen for ankomster kan snart droppes fordi færre enn 10 smittede kommer daglig fra utlandet sa han.

(pf) Kilde: Bangkok Post

Slik ser du norsk TV i Thailand!