Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

Thailandske muslimer vil at fredager ​​blir offentlig fridagerSiden fredag er fridag for muslimer har en gruppe representanter fra det muslimske samfunnet i det sydlige Thailand ytret ønske om at fredag blir offentlig fridag over hele landet.

Forslaget ble forelagt general Wallop Raksanoh søndag. Han er leder for et regjeringsoppnevnt utvalg som forhandler om fred i landets sydligste distrikter.

– De ønsker samtidig at stedsskiltene blir skrevet ikke bare på thai men også på malay og engelsk, sier generalen til Bangkok Post. – Samt at det malaysiske språket blir erklært som det offisielle språket i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla.

De fire provinsene grenser til Malaysia, Thailands nabo i syd.

Generalen avslørte dette etter å ha deltatt på et møte i Nani Chik-distriktet i Pattani med lokale muslimske representanter fra de fire provinsene.

Han sier at møtet ble avholdt for å motta forslaget og lytte til innbyggerne.

På møtet foreslo representantene at de som er kjent med islamsk praksis, blir satt til å lede pilegrimssaker, utarbeidelse av islamske lover for de fire provinsene og utvikle en halalindustri.

General Pornsak Poolsawat, sjef for 4. hærdivisjon, sier at møtet, som ble avholdt i går, søndag, er et gjennombrudd, og la til at det vil bli dannet en komité for å studere forslagene i detalj.

(pf) Kilde: Bangkok Post


RSS Feed