Stacks Image 186

Utlendinger varsler begjæring om skroting av TM30Tusenvis av utlendinger støtter allerede en begjæring hvor de ber Thailands immigrasjonsbyrå om å droppe det kontroversielle rapporteringskravet TM30.Begjæringen, som er lansert av en gruppe som bor i Isaan, finner du på https://reform-thai-immigration.com/.

Målet er å få 5.000 mennesker til å signere oppropet. Når målet er nådd, vil begjæringen bli sendt til statsministeren i Thailand, sjefen for immigrasjonen og utenriksministeren.

Begjæringen er lansert etter økende misnøye i utvandrersamfunnet i Thailand om den nå strenge implementeringen av artikkel 37 i utlendingsloven. Artikkel 37 ikke er et nytt krav, men ble sjeldent håndhevet i tidligere år.

Fram til 2018 har bruken av skjema TM30 aldri blitt håndhevet strengt. Men nå blir utlendinger og thailendere bøtelagt for å ikke ha lagt inn skjemaet TM30 når de kom tilbake til hjemmeadressen etter en helg i en annen provins. Denne rapporteringen gjelder også for turister, men det er hotellenes plikt å rapportere disse utlendingene til immigrasjonen.

Etter at begjæringen ble lansert forrige måned, har den allerede blitt vist i store nyhetssteder i Thailand og utenlands, inkludert Thaivisa.com, The Thaiger, Bangkok Post og The Phuket News.

Les mer på Reform Tha Immigration, med muligheter til å skrive under på petisjonen. (we)