BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Kilden til britisk mutasjon fortsatt ukjent– Vi kjenner ikke smittekilden eller opphavet til den britiske kornavarianten, sier Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA). Som også kom med nye tiltak for å håndtere den raske smitteøkningen i i Thailand.

Thailands svar på Espen Rostrup Nakstad, CCSA-talsmann Dr. Taweesilp Visanuyothin (bildet) sier at ettersom flere pasienter blir innlagt på offentlige og private sykehus, har CCSA besluttet at sykehusene må øke kapasiteten og pasienter uten eller med milde symptomer vil få behandling på alternative statlige karanteneanlegg og feltsykehus vil bli satt opp over hele landet.

– Administrasjonen i Bangkok vil etablere feltsykehus etter ordre fra statsministeren, og myndigheter i andre provinser gjør det samme, sier Dr. Taweesilp.

Talsmannen sier at myndigheter og leger finner at den britiske varianten sprer seg raskt i landet, men at de ikke kan identifisere kilden.

De antar at noen kan overføre varianten av selv etter endt karantene.

– Helsemyndighetene mener derfor at den obligatoriske karantenetiden forlenges fra 10 dager til 2 uker som tidligere pålagt av hensyn til offentlig sikkerhet, sier Dr. Taweesilp.

(pf) Kilde: Mcot/TNA