Stacks Image 352

En skolejentes selvmord markerer økningen i Thailands selvmordsrateThailand er sjokkert over at et barn tok sitt eget liv etter å ha blitt utvist fra skolen siden hun ikke hadde råd til skolepengene.

Selvmordet til den 14 år gamle piken etter at hun ble utvist fra skolen fordi hun ikke hadde penger til å betale skolepenger, har sjokkert folk i Thailand, en nasjon som opplever en markant økning i antallet selvmord.

I den mye omtalte saken hengte en 14 år gammel skolejente i den sørlige provinsen Phatthalung seg etter å ha blitt utvist fra skolen av en lærer fordi hun ikke kunne betale skolepengene, skriver UCA News.

Jenta, som tidligere hadde klaget over sin vanskelige økonomiske situasjon, sendte tekstmeldinger til vennene sine rett før hun tok sitt eget liv, og sa at hun ville at selvmordet hennes skulle være en advarsel til familien og lærerne hennes, sier en av vennene hennes.

Jentas mor skal ha lidd av spilleavhengighet, noe som er vanlig i Thailand, og hennes fraværende far hadde nektet å betale for studier og levekostnader.

«Ingen penger, ingen foreldre. Slutt å tenke på å komme tilbake til skolen for å møte venner. Jeg føler meg motløs», skrev 14 åringen i et av sine Facebook-innlegg før hun avsluttet livet.

En lærer skal ha irettesatt jenta for å ha gått glipp av første skoledag forrige uke, og deretter utvist henne da hun sa at hun ikke hadde råd til å betale skolepenger.

Preechakorn Molika, et medlem av et lokalt sivilt nettverk, stod opp mot ledelsen på skolen for å ha ignorert advarselsskilt om jentas mentale tilstand:

– Deres handlinger har ført til et barns død, sa Preechakorn. – Dere må ta ansvar for det som skjedde. Det spiller ingen rolle hvor mye skolepengene utgjør fordi det er statsbudsjetter som kan hjelpe barn som dette.

I en annen høyprofilert hendelse i forrige uke, hoppet en 31 år gammel budsjåfør til sin død i Chao Phraya-elven fra en bro i Bangkok.

Mannen var svært depreimert på grunn av sin prekære økonomiske situasjon, ifølge faren.

Disse selvmordene er en del av en bekymringsfull trend med et økende antall mennesker, unge og gamle, som tar sitt eget liv i Thailand på grunn av økonomiske og følelsesmessige problemer, sier eksperter.

Institutt for psykisk helse har nylig advart om at selvmordsreduksjonstiltak vil måtte trappes opp i møte med en økende selvmordsrate i landet der en økonomisk nedtur utløst av pandemien har drevet millioner av mennesker i nød.

Selvmordsraten i Thailand er 5,9 ganger hva den var før pandemien, ifølge data fra instituttetn, hvor det framgår at thaier har 2,1 ganger større sannsynlighet for å utvikle stress og 4,8 ganger større sannsynlighet for å utvikle depresjon enn før pandemien.

Basert på en ny undersøkelse fra instituttet er én av 10 thaier i fare for å utvikle depresjon og så mange som 5,5 prosent av de spurte sier de har selvmordstanker.

Alarmerende nok har et stort antall ungdommer selvmordstanker på grunn av familie- og økonomiske situasjoner, heter det fra instituttet.

– I tillegg til bedre mental helse, er sterke familiebånd avgjørende for selvmordsforebygging, sa Amporn Benjaponpitak, instituttetsdirektør. – Familier kan spille en viktig rolle i å redusere disse problemene ved å gi kjærlighet og omsorg, sa hun.

(pf) Kilde: UCA News

Bildet over er fra DailyNews den 25. april 2017 og viser familie og venner som har plukket opp liket av en mann, som drepte sin 11 måneder gamle datter før han begikk selvmord, ved likhuset i Phuket.

Slik ser du norsk TV i Thailand!