Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Thailands statsminster: – Jeg går ikke av!— Jeg går ikke av! Det sier Thailands statsminister Prayut Chan-o-cha, som svar på kravet fra anti-regjeringsdemonstranter.

Etter et kabinettmøte i dag, sier statsminister og general Prayut, som også er forsvarsminister, at kabinettet støtter vedtaket om unntakstilstand i Bangkok på grunn av den alvorlige situasjonen i forbimndelse med de pågående demontrasjonene.

– Unntakstilstanden vil være så kort som mulig, og er opprinnelig satt til 30 dager fram til 13. november. Hvis situasjonen forbedres, kan den oppheves umiddedlbart, sier han.

Statsministeren sier at han allerede har gitt retningslinjer for rettshåndhevelse i håndtering av demonstrasjoner, og at foreldre må ta godt vare på barna sine siden han ikke ønsker at de skal bli pågrepet.

General Prayut sier at han vet hvem som er hjernen til disse politiske demonstrasjonene, og at portforbud foreløpig ikke er nødvendig.

Dessuten ber han massemedier fokuserer på saker som fremmer nasjonal fred i stedet for bare å bringe politiske nyheter som forårsaker nasjonal uorden.

(pf) Kilde: Mcot / TNA