Stacks Image 352

Hua Hin og Prachuap Khiri Khan nå like attraktivt for yngre turister som for pensjonisterHua Hin, en gang tenkt som et reisemål for pensjonister og de over 50, for både thaier og expats, tiltrekker seg stadig yngre besøkende.

Ifølge Thailands turistmyndighet, TAT, står ‘millennials’ eller personer i Gen Y for litt over 40 % av alle besøkende til Hua Hin. ‘Millennials’ eller Y-generasjonen er personer født fra 1981 til 1996, de i dag i alderen 25 til 40 år.

De spenner fra unge fagfolk, til nybakte foreldre, til foreldre i trettiårene med barn og har stabile inntekter, samtidig som mange av de velger ikke å få barn eller ikke før senere i livet.

Innen reise- og turisme verdsetter de opplevelser over alt annet, inkludert å besøke ‘postkort’- eller mer typiske må-se-destinasjoner. De er selvsikre, kreative og setter pris på opplevelser for å motvirke deres travle arbeidsliv. Økoturismeog aktiviteter de kan gjøre sammen med barna sine er også viktig for. De reiser med spesifikke tema i tankene: mat, yoga, massasje, sightseeing og naturstier og de liker å besøke steder som for eksempel safari i nasjonalparken i Kuiburi eller marineparken i Pranburi.

Og så kommer det som Thailand er mest opptatt av: De er mer enn villige til å betale for disse opplevelsene.

Det sies at Gen Y-turister til Hua Hin bruker i gjennomsnitt 4.350 baht per person per dag og gjennomsnittlig oppholdstid er mer enn to netter. De vil også bruke også 2.000 baht ekstra på utflukter i gjennomsnitt.

Over 65 prosent av Gen Y vil dele bilder av opplevelsene sine på sosiale medier og det er derfor en ser at flere steder som kaffebarer nå har områdene der folk kan ta selfies for sosiale medier.

I slutten av april besøkte turoperatører fra Kina, Japan, Korea og Taiwan Hua Hin området og TAT håper på den måten at reisearrangørene kan promotere Hua Hin til sin kunder.

I samme uke besøkte ti agenter fra Europa og en gruppe bestående av reisearrangører og media fra Russland Hua Hin for lignende besøk.

(we) Kilde: Hua Hin Today

Slik ser du norsk TV i Thailand!