Stacks Image 357

Hvalhai skylt opp på Krabi-strandKadaveret av en hvalhai ble skylt opp på Long Beach på Koh Lanta i den sørlige provinsen Krabi i går. Lokale myndigheter sier at dette er første gang de har opplevd dette i Krabi, ingen døde hvalhaier er skylt i land før.

Lederen for Sayang Beach Resort på Koh Lanta, Somboon Kaengraeg, oppdaget den døde hvalhaien.

I går morges undersøkte 10 lokale funksjonærer og veterinærer fra Mu Koh Lanta nasjonalpark, Royal Thai Navy og Sireetarn Matine Endangered Animals Rescue Center i Trang-provinsen kadaveret av hvalhaien.

Undersøkelsen viste at hvalhaien var 7,3 meter lang og veide 2,5 tonn, og hadde vært død i omtrent tre dager. Det var ingen sår eller spor etter angrep på kroppen. Kadaveret ble senere løftet opp på en traktor og sendt til et laboratorium for obduksjon for å prøve og fastslå dødsårsaken.

Det rapporteres at mange hvalhaier hadde blitt sett Krabi-havet og mange turister kom til området for å oppleve hval på nært hold.

Flere thailandske dykkere uttrykte sin sorg. En dykker sa at han trodde hvalhaien hadde tilhold i området mellom Koh Phi Phi og Koh Lanta. Dykkeren la til at hvalhaien er blitt oppdaget flere ganger, men den forsvant for omtrent 10 dager siden.

(pf) Kilde: Thairath / The Thaiger

Slik ser du norsk TV i Thailand!