Stacks Image 594
Stacks Image 601

Thailand omklassifiserer koronaCenter for COVID-19 Situation Administration CCSA forventes å kunngjøre en rekke tiltak fredag, i tråd med omklassifiseringen av COVID-19 som en ‘infeksjonssykdom under overvåking’» ettersom Thailand offisielt går inn i en post-pandemisk æra fra 1. oktober.

Det thailandske helsedepartementet kom med to kunngjøringer mandag for å omklassifisere COVID-19 fra en ‘farlig infeksjonssykdom’ til en ‘infeksjonssykdom under overvåking’.

Dette med virkning fra 1. oktober, ettersom COVID-19-situasjonen i landet stadig forbedres, sa regjeringens talsperson Traisuree Traisoranakul i dag, onsdag, ifølge Thai PBS.

Hun sa at CCSAs tiltak vil dekke de juridiske, helsemessige, kommunikasjons- og ledelsesaspektene etter mer enn tre år med å ha levd med COVID-19.

– Målet med tiltakene er å sette folk i stand til å leve trygt og leve et så normalt liv som mulig, la hun til.

Tirsdag besluttet regjeringen å fjerne COVID-19 fra listen over forbudte sykdommer hos utenlandske turister, noe som vil gjøre det mulig for smittede utenlandske turister å reise til Thailand.

Ifølge landets informasjonssenter for COVID-19 var nye smittede det siste døgnet 1.129, med 13 omkomne og 934 friskmeldte.

Akkumulerte smittetilfeller så langt i år er 2.452.097. Dødstallet i år er 10.970.

(pf) Kilde: Thai PBS