Slik ser du norsk TV i Thailand

Sjekk grensestatus. Hvilke land er åpne for turister?

Stacks Image 186

Thailand vil lede an i økologisk landbrukThailand ønsker å bli ledende på økologisk landebruk i Asean-landene til sovel for bådel bønder som forbrukere.

Organiske produkter er blitt populære over hele verden med en global verdi på over 100 milliarder dollar. De viktigste markedene er Europa og Nord-Amerika, mens Kina, Australia og asiatiske markeder nå er på vei oppover.

– Den innenlandske markedsverdien av økologiske landbruksprodukter utgjør 3 milliarder baht, og eksportverdien 2 milliarder baht, sier Ratchada Thanadirek, talsperson for regjeringen.

Ifølge talsmannen har National Organic Farming Commission diskutert flere agendaer:

Blant annen godkjent en handlingsplan for økologisk jordbruk med integrert drift av syv departementer.

Målet med planen er å oppnå tre strategier: Først å fremme forskning og utvikling innen økologisk jordbruk, kunnskapsbygging og formidling; deretter utvikling av økologiske landbruksprodukter og tjenester; og

fr det tredjeutvikling av markeder og oppløftende standarder for økologisk produksjon på både fellesskaps-, nasjonalt- og ASEAN-nivå.

ASEAN-landene kom til enighet om å utvikle gjensidig anerkjennelsesordning for organisk jordbruk, der 209 prosjekter vil bli implementert i 2021, for et samlet budsjett på 1,9 milliarder baht.

Talsmannen la til at regjeringen jobber med å fremme bruk av økologiske produkter i skoler, sykehus, hoteller og restauranter.

Økologisk risoppdrett, som dyrkes på over 300 000 rai over hele landet, er et eksempel på suksessinnsatsen.

Bønder vil bli oppfordret til å gå over til økologisk jordbruk, mens regjeringen vil gi støtte gjennom hele prosessen fra oppstrøms (f.eks. mikrobielt plantevernmiddel, forbedring av produksjonseffektivitet, økning av laboratorier), midtstrøm (f.eks. produktbehandling, forbedring av logistikksystemer.) og nedstrøms (f.eks. markedsforbindelse, distribusjon på nettet, roadshows, forretningsmatching).
(pf) Kilde: RCR


RSS Feed