Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Nye voldeligheter og skadeverk i Bangkok rettet mot politiets hovedkontor (video)


Thailandske demonstranter kastet maling og sprayet graffiti i går på politiets hovedkvarter i Bangkok, dagen etter at noen titalls ble skadet av tåregass og vannkanoner i under voldelige sammenstøt mellom antiregjeringsdemonstranter, royalistiske motdemonstranter og politi.

Statsministeren har sagt at det foreløpig ikke er behov for å innføre spesielle forskrifter for å kontrollere demonstrasjonene, samtidig som han innrømmer at demonstranter har påvirket investorenes tillit til landet.

Titusener skal ha deltatt i onsdagens protest, som på utsiden av Royal Thai Police hovedkvarter. Demonstranter plasserte også hundemat ved porten til politiet som en fornærmelse mot det de kalte "slaver av tyranni".

Demonstrantene sier at de er rasende over politiets respons på tirsdagens demonstrasjon utenfor parlamentet og lovgivernes avvisning av et konstitusjonelt reformforslag som kunne ha vurdert rollen til kong Maha Vajiralongkorn.

Saken fortsetter under bildet.Politiet barrikaderte seg inne og grep ikke inn.

– Demonstrantene har vandalisert offentlig eiendom og kastet prosjektiler som kunne ha skadet offiserer, og som et resultat ville det bli rettet tiltaler mot dem, sa talsmann for politiet.

Foruten de siste dagers hendelser har protestaksjonene siden juli stort sett vært fredelige.

I parlamentet, hvor lovgivere stemte på syv muligheter for måter å endre grunnloven på, kunne et forslag som ville ha åpnet for diskusjon om kongens rolle ikke vinne nok stemmer til godkjenning. To forslag, som ville tillate diskusjon om konstitusjonell endring uten å påvirke monarkiet, ble imidlertid vedtatt

Demonstrantene sier at deres neste begivenhet vil være på Crown Property Bureau den 25. november hvor ledelsen av palassformuen holder til, som kongen har tatt i sin personlige kontroll. Fondet er verdsatt til titalls milliarder dollar. Etter det, bebudes det demonstrasjoner i ytterligere syv dager.

(we) Kilde: Reuters