Stacks Image 352

Koronarelaterte visumforlengelser tilgjengelig frem til 25. juliThailandske immigrasjonsmyndigheter har gitt liv til koronarelaterte visumforlengelser utover 24. mai.

Siste søknadsdato for internasjonale turister som ikke er i stand til å forlate landet er nå mandag 25. juli.

Den utvidede perioden er relatert til Thailands unntakstilstand som nylig har blitt forlenget med ytterligere to måneder: Landets nasjonale status forblir en pandemi minst til slutten av juli når stutasjonen skal vurderes, skiver Pattaya Mail.

Det siste vedtaket til immigrasjonskontorer over hele landet inneholder ingen nye instrukser. Det er fortsatt nødvendig for søkere å fylle ut en erklæring som bekrefter årsaken, for eksempel mangel på flyreiser til det foretrukne reisemålet eller høy smitteforekomst i hjemlandet.

Vedtaket viser også til behovet for at søkere søker ambassadestøtte, selv om det er allment anerkjent at de fleste ambassadene ikke utsteder bekreftelse på hvorfor deres statsborgere ikke reiser hjem.

Selv om Thailands landegrenser gjenåpnes for turisttrafikk, er prosessen ennå ikke fullført. For eksempel er Myanmars grenser fortsatt stengt for de fleste utlendinger, og godkjenning på forhånd er fortsatt nødvendig for at et turistvisum skal komme inn med fly.

Faktisk er mange koronarelaterte visumforlengelser gitt europeere som har hatt opphold i Thailand i over to år uten å måtte søke om expatvisum.

Forutsatt at utvidelsen ikke gis lenger enn til slutten av juli, vil den siste av de vellykkede søkerne kunne bli i Thailand til slutten av september.

De fleste immigrasjonskontorer gir innledende 30 dager, teknisk sett er dette ‘under vurdering’, som krever et nytt besøk den andre måneden. Kostnaden er imidlertid en engangsavgift på 1900 baht som betales ved første registrering. Det er ingen krav om å vise forsikrings- eller vaksinasjonsbevis.

(pf) Kilde: Pattaya Mail

Slik ser du norsk TV i Thailand!