Stacks Image 594
Stacks Image 601

Prawit ber finansdepartementet å overvåke svak bahtFungerende statsminister Prawit Wongsuwan har bedt finansdepartementet om å overvåke den svake bahten og dens volatilitet nøye, heter det fra regjeringhold i dag, tirsdag.

– Vi er bekymret for svakheten i landets valuta og også oljeprisene, sier talsperson Anucha Burapachaisri til en orientering etter dagen ukentlige regjeringsmøte ifølge Bangkok Post.

Bahten er handlet på sitt svakeste nivå på mer enn 15 år mot dollar.

– Imidlertid forbedret det industrielle sentimentet seg i august, og nådde det høyeste nivået på 11 måneder, ettersom forbrukerne hadde mer tillit til den thailandske økonomien, sa Anucha.

Regjeringen godkjente et investeringsbudsjett på 276 milliarder baht for statseide foretak i regnskapsåret 2023 som starter 1. oktober, la han til.

Prawit tjener for tiden som vikar mens Prayut Chan-o-cha fortsatt er suspendert i påvente av en rettsdom om hans periode som leder, som er ventet senere denne måneden.

Lørdag sa finansminister Arkhom Termpittayapaisith at Sørøst-Asias nest største økonomi forventes å vokse 3 % til 3,5 % i år, og 3 % til 4 % neste år, hjulpet av turisme, eksport og offentlige investeringer.

(pf) Kilde: Bangkok Post