Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Thailands «Spesielt turistvisum» godkjennes i morgenDet mye omdiskuterte Special Tourist Visa blir formelt godkjennes i morgen under et møte ledet av statsministeren og Center for Covid-19 Situation Administration. Visumet er begrenset til personer fra 'lavrisiko' land. Den oversikten er ikke kunngjort, men det ytterst tvisomt om noen nordiske land vil være med på den oversikten foreløpig.
<br>
Regjeringens talskvinne, Traisuree Taisaranakul, sier at de forventer omkring 1200 turister per måned kommer inn på det nye visumet. Disse 1200 turistene skal etter regjerings anslag bidra med 1.03 billion baht.

Hver reisende må ta en coprona-test 72 timer før avgang med en chartertur eller privat flytur til Thailand, som må få godkjenning fra Utenriksdepartementet eller CCSA før de flyr til Thailand. Charterflyvningene har sin egen liste over restriksjoner og vil ikke få lov til å selge noe om bord, og må følge de strenge retningslinjene fra CCSA

Turister må også undertegne et brev hvor de godtar regjeringens corona-tiltak som inkluderer en obligatorisk 14 dagers karantene i en godkjent innkvartering. I tillegg et bevis på at Covid-helseforsikringen dekker USD 100.000 eller 3 millioner baht. Etter ankomst må de reisende ta en ny corona-test og laste ned en app for sporing og overvåke helsetilstanden.

Så langt har Phuket flyplass angivelig installert ferdig en corona-lab for å forberede seg på de ankommende turistene. Det er ventet at flere flyplasser vil ha de samme failiteter om ort tid.

Traisuree sier at de forventer at det kommer 14.400 turister på ett år, på dette spesielle visumet og det skal etter regjeringens mening generere 12,4 milliarder baht i inntekter.

Kilde: The Phuket News