Stacks Image 352

Sju arrestert: Transnasjonal narkotikaring pågrepet i Syd-ThailandSyv personer angivelig tilsluttet et transnasjonalt narkotikanettverk er arrestert og 382 kilo krystallmetamfetamin og 474.000 yaba-piller beslaglagt i to sørlige provinser under en felles operasjon av politi og militære.

Arrestasjonene fulgte etter tips om et transnasjonalt narkotikanettverk som brukte Thailand som transittrute. De smuglede stoffene gikk gjennom Sør-Thailand til Malaysia og deretter til Australia, skriver Bangkok Post.

– Nettverket solgte også narkotika i Thailand, sa generalløytnant Kriangsak Srirak, sjef for 4. arméregion, på en pressekonferanse onsdag.

Han sa at politiet beslagla 474.000 yaba-piller, 382 kg krystallmetamfetamin, to pistoler med ammunisjon, fire biler og en motorsykkel.

De mistenkte, seks menn og en kvinne, ble arrestert i de sørlige provinsene Surat Thani og Nakhon Si Thammarat, vel 150 kilometer lenger sør.

En angivelig stor narkotikahandler (35) i Syd-Thailand, var den første som ble arrestert på en bensinstasjon i Phra Saeng-distriktet i Surat Thani, da han leverte 54.000 yaba-piller til en kunde.

Det førte til arrestasjonen av ytterligere to menn på 32 og 36 år, på en bensinstasjon i Tha Sala distriktet i Nakhon Si Thammarat Politiet beslagla 280.000 yaba-piller fra disse to.

Kort tid etter arresterte det samme teamet ytterligere to mistenkte på et hotell i Tha Sala-distriktet. En 23 åring og en 29 åring. Her ble det beslaglagt 140.000 yaba-piller, 2 kg krystallmetamfetamin og en 9 mm pistol.

Ytterligere etterforskning førte til arrestasjonen av en annen mann (35) og en 36 år gammel kvinne, og beslag av 38 pakker som inneholdt 380 kg krystallmetamfetamin og 28 yaba-piller, ved en veikantpaviljong i Chalabhorn-distriktet i Nakhon Si Thammarat.

– De beslaglagte stoffene har en verdi på rundt 114 millioner baht, men ville være verdt rundt 1,1 milliarder baht i utlandet, sier politiet.

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post

Slik ser du norsk TV i Thailand!