Stacks Image 352

147 arrestert på ulisensiert turguide-kursPoliti og andre myndighetspersoner raidet søndag et konferanserom på et hotell i Bangkok. 147 personer ble arrestert; 66 thaier, 62 kinesere, 8 taiwanesere, 6 fra Sør Korea, 4 fra Myanmar og en fra Malaysia.
En thaikvinne (53) drev ifølge politiet en ulovlig organisert opplæring av guider, samt hyret dem il å selge hennes skjønnhetsprodukter.

Ulovligheten besto i å drive ulisensiert opplæring av utlendinger, med sikte på at de skule arbeide som guider, noe som er ulovlig for utlendinger da jobbene kan utføres av thaier.

Det viste seg at de aller fleste var i Thailand på turistvisum. For noen hadde visumet gått ut, og disse ble overlatt til immigrasjonspolitiet for deportering. De med gyldig visum ble løslatt, men nektet å forlate landet så lenge etterforskning pågår.

Kvinnen som sto bak det hele benektet opplæring av guider og forsøk på å engasjere de til salg av skjønnhetsprodukter. Hun beskrev arrangementet som en «etter-songkran-markering» hvor hun presenterte sine produkter, beregnet på at de skulle selge disse i sin respektive hjemland. 

(we)  Kilde: TheNation 
Bildet er ikke fra den aktuelle saken, men en tidligere sak mot ulovlige turguider i Phuket.
Slik ser du norsk TV i Thailand!