Stacks Image 352

Stor etterspørsel etter varmeeffektive kullbøtterMed den økende prisen på husholdningsgass, anbefaler energidepartementet folk å bruke varmeeffektive trekullbøtter, og etterspørselen har økt markant.

Varmen fra slike forbedrede kullbøtter er 29 % høyere enn fra konvensjonelle kullbøtter. Dessuten er de slankere og lettere, bruker 30-40 % mindre kull og kan bidra til å redusere forbruket av husholdningsgass, skriver Thailand News Agency (TNA).

Slike forbedrede kullbøtter, kalt "millionærbøtter», selges for 250-400 baht stykket via fysiske butikker og nettbutikker.

En stor produsent av disse varmeeffektive kullbøttene er landsbyen Ban Chang Mor i Warin Chamrap-distriktet i Ubon Ratchathani.Nathaphon Boonchu, ordfører i Kham Nam Saep kommune i den nordøstlige provinsen, sier at folk i landsbyen hadde produsert kullbøtter under et prosjekt initiert av energidepartementet i flere tiår, og at ovnene er fremragende produkter fra Kham Nam Saep. De koster for 300-400 baht per enhet.

Etterspørselen etter kullbøtter er større enn de makter å produsere siden det er bestillinger fra både lokale kjøpere og nabolandene, nemlig Laos og Kambodsja. Etterspørselen økte ytterligere på grunn av økende energipriser, sa Nathaphon. – Regjeringen bør utarbeide en løsning for produsentene.

(pf) Kilde: TNA/Mcot

Slik ser du norsk TV i Thailand!