Stacks Image 594
Stacks Image 601

Japan forventer over en million thailandske turister i 2023


Antall thailandske turister til Japan har økt mer enn fire ganger, fra 7.600 i september til 34.000 nå i november, og nå regner en med at en million vil reise til landet neste år, etter at Japan har skrotet sine innreisestriksjoner og lettet på visumkrav.

I 2023, håper myndighetene at vil antallet thailandske reisende til Japan komme tilbake til det normale nivået som er omkring 1,3 millioner thailandalwe turister. En svekkelsen av den japanske yenen bidrar også til økte reiser til Japan.

I en rapport fra Japan National Tourism Organization (JNTO) framkommet det at av de 31 millioner utenlandske besøkende til Japan i 2019, er 1,3 millioner thailandske, noe som utgjør 4,1 % av besøkende, mens Thailand er rangert som sjette blant de fleste reisende til Japan, bak Sør-Korea, Kina, Hong Kong, Taiwan og USA. Thailand er imidlertid det eneste i Asean-regionen med mer enn en million turister som reiste til Japan.

Det antas imidlertid at antallet japanske turister som kommer til Thailand vil synke på grunn av mangel på flyreiser og svekkelsen av yenen.

Presidenten for Japan Association of Travel Agents (JATA), Tadashi Shimura, sa lørdag på Japan-Thailand Tourism Seminar at han ikke trodde svekkelse av valutaen er en hindring for japanere å besøke Thailand fordi thailandske baht er i en lignende situasjon.

– Dersom flyselskapene øker sine flyvninger mellom Thailand og Japan, vil det bidra til å generere mer etterspørsel etter reiser, sa han.

Statistikk fra Verdens turistorganisasjon (UNWTO) viste at 226 millioner japanske turister reiste til utlandet i løpet av 2011–2019. Av totalen dro 79 millioner reisende til Øst-Asia mens 40 millioner dro til ASEAN-land.

–I 2019 var antallet japanere som besøkte Thailand 1,8 millioner og thaier som besøkte Japan 1,3 millioner, sa Shimura.

(we) Kilde: The Nation