Stacks Image 186

4000 søker om innreise til Phuket dagligPhuket er fortsatt et populært reisemål blant internasjonale turister ettersom over 4.000 søkere sender inn skjemaer for å komme inn på feriestedet via Thailand Pass-systemet hver dag, sa Phuket Tourism Association (PTA) tirsdag.

PTA-president Bhummikitti Ruktaengam sa at de fleste søkerne er fra Tyskland, Russland, Kasakhstan, Storbritannia, USA og Frankrike. Tirsdag loggførte foreningen 4.288 innreisesøknader.

– Antall søkere tilsier at mottiltakene mot koronasmitten både virker og skaper tillit hos turister, sa han til Bangkok Post.

– Av de internasjonale reisende som tester positivt for det nye koronaviruset etter å ha kommet hit, er omtrent 70–80 % smittet med Omicron-varianten, sa han, og la til at 90 % av tilfellene bare viste milde symptomer.

– De smittede kan bo på hotellene sine hvis de kan være isolert på rommene sine, bemerket Bhummikitti. Hotellene skal også ha mottatt Sikkerhets- og helseadministrasjonen Plus-sertifikatet fra landets helsedepartementet.

– Hvis hotellene ikke har forberedt rom for å isolere smittede, vil hotellsjefene koordinere med myndighetene for å finne passende fasiliteter som sykehus og nyopprettede Traveller Community Isolation (TCI)-avdelinger, sa han.

For øyeblikket har 126 av 480 hoteller registrert seg for ordningen med isolering, noe som betyr at de har tildelt noen av rommene sine for å isolere infiserte reisende som viser milde symptomer.

– Det totale antallet rom under denne ordningen i Phuket er nå 650, sa Bhummikitti.

PTA forventer at antallet akkrediterte hoteller snart vil dobles til 250, skiver avisen.

– I tillegg vil Bangkok Hospital Siriroj i Phuket gå sammen med et lokalt hotell for å legge til ytterligere 100 sykehusrom, sier han.

Phuket vil lansere tre TCI-sentre i dag, onsdag. Sentrene vil være et alternativ for smittede reisende som ikke finner hoteller med spesielt isolerte rom eller venter på godkjenning fra helseforsikring for å bli værende på øya.

Fra mandag registrerte Phuket 468 nye innenlandske smittesaker, 184 saker fra Phuket Sandbox og 74 fra den pausesatte Test&Go-ordningen. Ingen nye dødsfall ble registrert.

(pf) Kilde: Bangkok Post

Slik ser du norsk TV i Thailand