Stacks Image 186

12 åring arrestert av Bangkok-politiet for brudd på portforbudetBangkok-politiet fortsetter å bruke sin nådeløse hammer for å skape lov og orden. En 12 åring som i går kveld nysgjerrig syklet forbi en demonstrasjon i Din Daeng-krysset ble arrestert for angivelig å ha brudd byens portforbud. 11 andre skal også ha blitt arrestert med samme begrunnelse.

12-åringen er nå den yngste personen som er siktet for brudd på portforbudet. De thailandske advokatene for menneskerettigheter sier at pågripelsen, med begrunnelse i brudd på portforbudet er et vanlig pandemitaktikk som brukes mot demonstranter.

De andre som ble arrestert er to journalister, Natthapong Malee fra Ratsadon News, og en ukjent kvinne fra «Free Our Friends» på sosiale medier. En lege ble også arrestert, sier advokatgruppen.

Alle de mistenkte ble kjørt til Phahon Yothin politistasjon og er siktet for brudd på portforbudet, som gjelder fra 21.00 til 16.00.

Flere titalls demonstranter har blitt arrestert rundt Din Daeng-krysset de siste par månedene. Det har vært flere voldelige konfrontasjoner med politiet. Én tenåringsdemonstrant ble skutt i skulderen, og faren sendte senere en offisiell klage på politiet, og senest i går kom nyheten om en politimann kjørt på en en demonstrant med politibilen, men Metropolitan Police Bureau benektet at det var et hit and run. Bangkok-politiet sier nå at demonstrasjonen i Din Daengkrysset er over i neste måned.

(pf) Kilde: Coconuts Bangkok