Stacks Image 782

Thailand vil skattlegge all inntekt fra utlandet for skattemessig bosatte fra og med 2024Thailands skattemyndigheter har offentliggjort nye retningslinjer som innebærer at alle inntekter fra utlandet vil bli beskattet som personlig inntekt, uavhengig av om det dreier seg om arbeidsinntekt eller sparepenger, skiver avisen Thai Enquirer i dag.


En høytstående tjenestemann i finansdepartementet bekrefter at et dokument som ble offentliggjort av skattedepartementet i helgen, er korrekt.

I dokumentet står det at «…de som har inntekter fra yrke eller virksomhet i utlandet eller formue som befinner seg i utlandet...og som har tatt med seg disse eiendelene til Thailand...må ta hensyn til dette i sin personlige inntektsskatt for året».

Ordningen trer i kraft 1. januar 2024 og gjelder kun for personer som er skattemessig bosatt i Thailand, noe som betyr at turister og korttidsarbeidere er unntatt. Unntatt er også de som har blitt skattlagt i et land som har en gjeldende dobbeltbeskatningsavtale med Thailand.

For en liste over land med skatteavtale, klikk her.

Det er foreløpig uklart hvordan dette vil slå ut for utlendinger som bor i Thailand på pensjonistvisum.

Dette er en sak under utvikling og vil bli oppdatert.

Kilde: Thai Enquirer
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand