Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Child Care Thailand oppnår mer enn forventetJan Helge «Yanni» Haugeplass hadde et håp for noen år siden, om å hjelpe noen få barn med klær hele året. Men etter bare en melding på Facebook-melding har det etter hvert blitt så stort at han føler det er uvirkelig.
Foto øverst: Dr. Sooraphantu er grunnlegger av barnehjemmet i Bangkok.
Fra venstre: Dr. Sooraphantu, Jan Yanni Helge Haugeplass, Kim Karlsen, Daniel Herron
Foto: Daniel Herron.


Organisasjonen har sendt oss denne rapporten:


Organisasjonen Child Care Thailand Geilo startet i Januar opp som en veldedig organisasjon, for å kunne gjøre ett bedre arbeid for å organisere transporten til Thailand. Status nå er at det er levert flere hundre kilo klær. Men antall innsamlede plagg har også økt kraftig. Dette er takket være en stor artikkel i lokalavisen Hallingdølen, samt mange følgere på vår Facebookside

Vi har nå ca. 1,2 tonn klær innsamlet som står lagret hjemme hos Yanni på Geilo. Dette er i tillegg til de ca 200 kg vi alt har sendt med skip og ca. 210 kg i kofferter iår. Når Yanni også har levert 400 kg tidligere, begynner vi snakke om mengder.

Vi regner med at innen utgangen av året vil vi ha over 1,5 tonn med klær som vi nå er NØDT til å få sendt ned. Og dette trenger vi hjelp til å få til.

Vi har derfor sett at vi ikke bare kan samarbeide med kun ett barnehjem. Dette er fordi vi ønsker at barna skal bruke klærne. Ikke at de skal selges på gaten til inntekt for barnehjemmet. Dette er hva vi har lovet de som gir oss klær. Så dette må vi holde.
Fra venstre: Stine Jarlstad fra Østfold, Jan Helge Haugeplass

I 14 dager har vi vært i Thailand for å snakke med mange om mulige samarbeid. Takket være ett tips fra en nordmann, som har lest om oss på nett, så kom vi i kontakt med Chaiyapruk Foundation i Bangkok. Den anerkjente legen Dr. Cleopandh Soorapanthu og hennes mann Dr. Somsak Somsugdi startet et barnehjem for over 30 år siden. Bangkok har over 20 barn som blir hjemløse hvert døgn. Så behovet er stort. Vi fikk kontaktinfo på Daniel Herron som er fotograf og frilanser i Bangkok. Han har laget en artikkel om barnehjemmet, så har han fortsatt holde kontakten. Gjennom han ble vi invitert av Dr. Soorapanthu til sykehuset Bumrungrad Hospital (Privat) hvor hun jobber. Her fikk vi høre hva hun jobber med og hvem hun er. Hun var ikke på dette tidspunktet klar over hvorfor vi var der. Når vi da forklarte alt, men en gave på 50 kg klær fra norske borgere, kom en tåre i øyekroken. Hun var overlykkelig over å kunne få dette. Hun takker ja og ønsker oss hjertelig velkommen på besøk til barnehjemmet neste gang vi kommer til Thailand.

Selvfølgelig har vi også tilbrakt tid på barnehjemmet Baan Jing Jai som ligger rett utenfor Pattaya. Med 75 barn, trenger dette mye klær. Denne gangen hadde vi med kjoler, gensere og mange sko. Som dere ser av bildene, ble også noen av lekene tatt godt imot. Kjolen vist på bilde er gitt av Stine Jarlstad i Østfold.
Fra venstre: Sunata Kumnuta, Jan Helge Haugeplass, Kim Karlsen, Piangta Chumnoi
Kumnuta er formann i stiftelsen, mens Chumnoi er daglig leder for barnehjemmet.

Takket være Wilhemsen Logistics som sponset transporten har vi fortsatt 200 kg med klær i Thailand som skal fordeles. I tillegg sitter vi på 1,2 tonn hjemme. Vi jobber nå med å få sponsorer for å dekke transport av container og lagringsplass i Thailand. Dette håper vi få inn ved at norske bedrifter kan donere 1000 til 5000 NOK, hvor 65% går til donasjon for barnehjem, mens 35% går til å dekke transporten.

Vi er 100% frivillig. Ingen av oss mottar lønn, eller skal motta lønn over donasjoner. Nordmenn skal være trygge på at pengene kommer Thailand til gode.

Vi vil samtidig takke de 25 personene som støtter oss via grasrotaandelen. Dette har gjort at vi kan kjøpe skjorter som vi kan bruke for å promotere organisasjonen vår.

Kontaktinformasjon:


Daniel Herron: http://www.danielherronphotography.com/ danielherron3@gmail.com
Kan også kontaktes om noen vil besøke barnehjemmet. 

Dr. Cleeopandh Sooraphantu: scleopandh@yahoo.com
Drifter av barnehjemmet. Jobber også på Bumrungrad Private Sykehus i Bangkok. Er på barnehjemmet 1 gang i uken på eneste fridag.

Barnehjemmet i Bangkok: http://www.chaiyaprukchildrenhome.com/home
Barnehjemmet i Pattaya: http://baanjingjai.com/

Vår informasjon:
Child Care Thailand Geilo
Bardølavegen 140, 3580 Geilo
www.ccthai.org
Facebook.com/cctnorway
post@ccthai.org

Jan Helge Yanni Haugeplass kjører på søndag fra Gardermoen til Geilo på morgenen. Om ønskelig kan han ta stopp langs veien om dere ønsker en prat. Han kan kontaktes på tlf. +66 806309643 fram til lørdag kl. 2000. Etter dette er han tilgjengelig på sin norske telefon 95211268.
RSS Feed