Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Japan søker arbeidere fra ThailandMed mangel på fagarbeidere tilbyr Japan nå jobbmuligheter i 14 arbeidskategorier til utenlandske arbeidere, inkludert thailandske arbeidere som har gjennomgått yrkesopplæring i Japan tidligere.

Thalands Arbeidsdepartement har undertegnet et samarbeidsavtale (MoC) med fire japanske byråer: justisdepartementet, utenriksdepartementet, folkehelse-, arbeids- og velferdsdepartementet og det nasjonale politistyret, om samarbeid for å rekruttere fagarbeidere til Japan.

Thailandske arbeidere som har fullført et yrkesopplæringsprogram på mellom tre og fem år i Japan, under en tidligere samarbeidsavtale fra Thailand og Japan, blir prioritert.

Blant de 14 arbeidskategoriene er sykepleiere, bygg- og anlegg og landbruk. Andre arbeidsområder er maskinarbeid og industrielt utstyrsproduksjon, maskinindustrien, elektronikk, informasjonsteknologi, skipsbygging, bilreparasjon og vedlikehold samt luftfart, hotell, fiskeri og havbruk, mat og drikke og produksjon og servicenæringen.

Japan vil at Thailand skal forsyne faglærte medarbeidere i disse kategoriene så snart pandemisituasjonen avtar. Etterspørselen etter utenlandske fagarbeidere i Japan er hovedsakelig drevet av Japans behov for å øke den økonomiske veksten.

Saichon Akanitvong, ministerrådgiver ved den thailandske ambassaden i Tokyo, sier at rundt 60 000 til 70 000 fagarbeidere i disse jobbene vil bli sendt til Japan hvert år i løpet av de neste fem årene.

Japan har også tilbudt opplæringsmuligheter til arbeidere i andre land, som Filippinene, Kambodsja, Nepal, Myanmar, Mongolia, Sri Lanka, Indonesia, Vietnam, Bangladesh, Usbekistan og Pakistan.

(we) Kilde BangkokPost


RSS Feed