Slik ser du norsk TV i Thailand

BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

1200 utenlandske turister i oktober - venter bare 5 millioner neste år.6,7 millioner tursiter ventes til Thailand i år. I fjor var antallet 39,9 millioner. Neste år venter turistmyndighetene bare 5 millioner turister.

De 1.201 utenlandske besøkende i oktober er en brøkdel av de 3,07 millioner ankomster samme måned i fjor.

Turistdepartementets data viser at 471 turister kom fra Kina, 231 fra nabolandet Kambodsja, 178 fra Midtøsten-land og 116 fra Europa. Ifølge Bangkk Post hadde allle det spesielle tristvisumet (STV) og har tilbragt to-uker i karantene.

Thailand ønsker å starte samtalene med Kina på nytt om en reisekorridor for å bedre landets nedadgående økonomi, som regjeringen spår vil gå ned med 6% i år.

Det er ennå ikke blitt enighet om slike reisekorridorordninger og tidligere planer ble skrinlagt i august etter en økning i smittetilfellene i Asia.

I januar-oktober falt antallet utenlandske turister i Thailand med 79,5% til 6,69 millioner. Det er ikke registert en eneste utenlandsk turist i perioden april-september.

Tursitmyndighetene mener at detkommer 6,7 millioner utenlandske turister i år etter fjorårets reviderte rekord på 39,9 millioner besøkende som brukte 1,91 billioner baht (63 milliarder dollar), eller omtrent 11,3% av bruttonasjonalproduktet.

Thailand regner med bare 5 millioner utenlandske turister neste år.

(pf) Kilde: Bangkok Post