Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Færre kinesere til Thailand - men fler indereThailands turistindustri står overfor en av de største utfordringene framover, siden nylig offisielle tall viser en nedgang i både antall turister og hvor mye penger hver turist legger igjen.


Ifølge offisielle data utarbeidet av Bloomberg, falt antall utenlandske turister i Thailand ned 3,5 millioner i mars, en nedgang på 0,7 prosent mot samme periode i fjor.

I tillegg til nedgangen i antall ankomster, bruker også hver turist i snitt 1,3 prosent mindre penger i Thailand.

For Thailands del, hvor turismen står for en femtedel av økonomien, er disse tallene signifikante. Nedgangen kan bl.annet skyldes av at den thailandske bahten er kostbar for de fleste turister og at prisnivået i Thailand generalt er økt, og det særlig på som kan kalles «hyggevarer» for turister, som øl og spesielt vin.

Fallet i turistankomster skyldes først og fremst færre kinesiske turister, men antall turister fra India har vokst med 35 prosent, illg Bloomberg.

Tidligere denne uken vedtok den thailandske regjeringen at de vil fortsette å utstde gratis visum ved ankomst, det såkalte VOA. Dette er et visum som normalt koster 2000 baht og gis til bl.annet borgere fra Kina, India og 19 andre nasjoner. Dog ingen skandinaviske eller Europeiske - disse kan oppholde seg i Thailand i 30 dager uten visum.

(pf) Kilde: Thaivisa


RSS Feed