Stacks Image 352

Flomsituasjonen forverres i Chiang Rai - vannet går tilbake i Chiang MaiFlomsituasjonen avtar i den nordlige provinsen Chiang Mai, men blir verre i nabobyen Chiang Rai. Ifølge Thai PBS har vannnivåene i flere av Chiang Rais elver har steget jevnt siden i går, som et resultat av kraftig regn lørdag.


Chan-elven har gått over sine bredder i Chiang Rais Mae Chan-distrikt, med markeder og elvesamfunn oversvømmet. Lokale tjenestemenn og arbeidere har bygget en midlertidig flommur for å beskytte området. Ordføreren i Chiang Rais Muang-distrikt, Wanchai Chongsutthamani, beordret at sluseporten skal åpnes, slik at mer vann kan strømme inn i Kok-elven, mens vannpumper er i drift døgnet rundt. Mannskaper i 65 lokalsamfunn hjelper for tiden berørte innbyggere.

Ting er litt bedre i Chiang Mai, hvor flommene har avtatt. Noen veier er imidlertid fortsatt stengt ettersom flom har gjort dem ufremkommelige. Disse er Chotena Road, før den når Lanna Golf Club, samt Highway 2. Sjåfører blir advart om å se opp for gjørmeskred på fjellveier.

Ruten mellom Chiang Mai og Chiang Rai, før ankomst til distriktet Wiang Pa Pao, er kraftig oversvømmet, noe som gjør den ufremkommelig for små kjøretøy. Sjåfører oppfordres til å bruke Wang Nua-Phayao-ruten som et alternativ.

Nedbøren er ikke over ennå, da meteorologisk institutt advarer om mer kraftig til veldig kraftig regn i dag, både nord og sør i landet. Det våte været er et resultat av en lavtrykkscelle og monsunbunn over nord og nordøst i landet.

Den sterke sørvestlige monsunen påvirker andre deler av Thailand, inkludert Andamanhavet og Thailandbukta. Regnbyger og kraftig vind kan forventes, med de nordlige, nordøstlige, sentrale og østlige regionene, sammen med øvre sørlige områder, for noen kraftige til svært store nedbørsmengder i dag.

(pf) Kilde: Thai PBS

Slik ser du norsk TV i Thailand!