Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Drone fant savnet fransk turist på Koh Adang



Redningsmannskaper i Satun jobbet fredag med å finne måter å redde en fransk turist strandet i en kløft på Koh Adang, den største øya i Tarutao Marine National Park i Andamanhavet.


Turistpolitiet ble varslet torsdag ettermiddag om aten 29 år gammel fransk kvinne, var savnet etter at hun besøkte Koh Adang alene. Politiet satte igang en leteoperasjon sammen med lokalt myndigheter.

Lokale reiselivsoperatører brukte en drone for å kartlegge området der hun sist ble sett, nær Chado-klippen. De fant den savnede turisten i en kløft omtrent 100 meter under stupet. Hun så ut til å være uskadd, sa de.

Rundt i går kveld ved 20-tiden brukte redningsmannskap tau for å gå ned i kløften, hvor de sjekket kvinnens tilstand og ble hos henne over natten. Det ble utarbeidet en plan for å redde den franske kvinnen i dag, fredag, i dagslys, da arbeid om natten i det skogkledde området anses som farlig.

Innledende etterforskning viste at kvinnen bodde på et feriested på Koh Lipe og gikk om bord i en båt til Koh Adang alene torsdag. Hun gikk deretter angivelig fra Adang Resort til Chado Cliff, men forvillet seg fra nasjonalparkbanen og ble borte i skogen.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 795