Stacks Image 186

Thailand håper å eksportere fersk frukt via Laos-Kina lyntog

Handelsminister Jurin Laksanawisit kommenterte under sitt besøk ved tollkontrollen Thai-Laos Friendship Bridge i Nong Khai-provinsen at Thailand vil forhandle med Laos og kinesiske myndigheter om logistikk og godstransport.

Planen er å bruke logistikksystemet til å øke eksporten av fersk frukt samt grensehandelen mellom Thailand, Laos og Kina.

For øyeblikket tillater Kina toget å transportere kun varer relatert til malm, gummi og kassava.  Minister Jurin lovet imidlertid å forhandle med den kinesiske regjeringen om flere produkter som bl.a. thailandske frukter som vangligvis blir høstet mellom mars og mai.

Thailands lyntogprosjekt vil, når det er ferdig, forbinde Thailands jernbanesystem med Laos-China Railway, som forbinder Kunming i Yunnan-provinsen i Kina med Vientiane, Laos hovedstad.  Dette prosjektet omfatter 3 faser: Bangkok - Nakhon Ratchasima-seksjonen som dekker 253 kilometer, Nakhon Ratchasima - Nong Khai-seksjonen som dekker 356 kilometer, og Nong Khai - Vientiane-seksjonen som dekker 16 kilometer.

Imiddertid advarer direktøren for senteret for internasjonale handelsstudier ved University of Thai Chamber of Commerce, Dr. Aat Pisanwanich, om at høyhastighetsjernbanen i Thailand også kan føre til en økt tilstrømning av kinesisk import fra Kina på frisk frukt, grønnsaker og  andre, noe som kanresultere i et høyere handelsunderskudd med Kina.

(we) Kilde: NNT

Slik ser du norsk TV i Thailand