Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Thailand skal produsere AstraZenecas coronavaksineThailand har avtalt å produsere og levere AstraZenecas eksperimentelle coronavaksine innenlands og til andre nasjoner i regionen.


Det bekrefter både den britiske og thailandske regjeringen, iføle Thailands nasjonale nyhetsbyrå, NNT.

Det framgår ikke av kunngjøringen fra den britiske ambassaden i Bangkok spsifikt hvor mange doser av vaksinekandidaten, AZD1222, som skal distribueres i Thailand. De økonomiske vilkårene for avtalen er sålangt ikke kjent.

AstraZeneca leverer den potensielle vaksinen, utviklet av forskere ved University of Oxford, uten fortjeneste under pandemien, og vil samarbeide med Siam Bioscience om å sette opp produksjonsanlegg, heter i en uttallelse fra Thailands Folkehelsedepartement .

Folkehelseminister Anutin Charnvirakul sier at han er glad for at AstraZeneca valgte Thailand, av Siam Bioscience, som et av produksjonsstedene for coronavaksinen og kunngjorde regjeringens støtte for distribusjon av vaksinene til nabolandene.

Når det gjelder fremdriften til en coronavaksine som ble utviklet av BioNet-Asia, sier selskapets president Vitoon Vonghangool at selskapet forhandler med Australias Food and Drug Administration om å gjennomføre den første fase-studien av en COVID-19 DNA-vaksine i Australia.

(pf) Kilde: NNT