Stacks Image 594
Stacks Image 601

Sensitiv pasientinformasjon funnet på pannekakeinnpakning i PattayaEn thailandsk kvinne fant lørdag sensitive peronlige pasientdata på papiremballasjen til pannekaker hun kjøpte i Pattaya.

Pannekaken hennes ble pakket inn i papir med pasientinformasjon fra Queen Sirikit Naval Hospital, som er under oppsyn av Royal Thai Navy.

Kvinnen sier til lokale medier at hun var sammen med familien sin lørdag , kjøpte en pannekake fra en vogn nær en offentlig park og la merke til helse- og behandlingshistorien til en pasient på innpakningspapiret.

På papirinnpakningen framkom de 13 sifrene i en pasients ID, fullt navn, telefonnummer og telefonnumre til pårørende osv. Kvinnen la til at det var en haug med lignende ark i pannekakevogna klare til bruk.

Queen Sirikit Naval Hospital ble vist på toppen av dokumentene, og alle var datert 2019.

– Behandlingsinformasjonen og også personopplysningene bør holdes hemmelige. Sykehuset må ta ansvar for dette. Det er en alvorlig sak, sier kvinnen.

Lokale medier skriver at de er bekymret for pannekake-kundenes helse siden papirene kom fra et sykehus som inkuberte bakterier, sykdommer og syke pasienter.

Talsmannen for Royal Thai Army, Pokklong Montartpalin, sier at de erkjenner hendelsen og vil be om unnskyldning for dette. Han innrømmet at hvert sykehus under hærens kontroll må være mer forsiktig med informasjonssikkerhet.

Pokklong sier til sitt forsvar at det meste av pasientinformasjonen er digitale journaler, men la til at noe informasjon blir registrert av leger på papir.

Pokklong mener problemet oppsto fordi tilfeldige personer kunne få tilgang til området der de gamle dokumentene er lagret midlertidig for destruksjon, og noen har stjålet papirene og solgt de til en gjenvinningsbutikk.

Han sier at sykehuset har undersøkt saken og vil iverksette tiltak for å forhindre et lignende scenario i fremtiden.

I henhold til personopplysningsloven (PDPA) i Thailand som trådte i kraft i juni i fjor, kan enhver person eller organisasjon som bryter andres informasjonssikkerhet risikere fengsel i opptil ett år, en bot på opptil 1 million baht, eller begge deler. Offeret kan også kreve erstatning.

(pf) Kilder: The Standard - Thairath - Thai PBS - The Thaiger