Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thailand: Tiggende backpackere kan bli fengsletTempler over hele Thailand oppfordres til å «skremme» besøkende fra å gi penger til tiggere, siden det er ulovlig. Klistremerker, som advarer mot å gi kontanter til tiggere, på engelsk, kinesisk, japansk, koreansk, kambodsjansk og burmesisk vil snart vil bli limt opp på turistattraksjoner, flyplasser og statlige kontorer.- Hvis folk ønsker å hjelpe tiggerne, kan de gi donasjoner til MSDHS-prosjektene (Ministry of Social Development and Human Security) for yrkesskolering av tiggere, sier en representant for myndighetene.

Siden templene er steder mange turister og besøk av thaier som kommer for deltakelse i budhistiske seremonier, oppleves det som særdeles upassende å vandre omkring og tigge.

MSDHSs hovedkontor i Bangkok fikk fra oktober 2018 til mars 2019 beskjed om at 237 tiggere (156 thailer og 81 utenlandinger) var blitt observert.

De som blir arrestert for første gang vil bli bøtelagt med 500 baht, andre gang 2 000 baht, tredje gang 5 000 baht og for fjerde gang og minst 10 000 baht. Alternativt kan deet bli fengse3sstraffer.

Også de som hjelper eller støtter tiggere vil kunne få fengselsstraff med opptil to år og/eller maksimalt 20 000 baht i bot. Er de «bakmenn» og høster fordeler av tiggingen kan det bli inntil tre års fengsel og/eller inntil 30 000 baht i bot.

(we) Les mer på PattayaOne


RSS Feed