Stacks Image 594
Stacks Image 601

Grønnsakmangel fører til økte priser - stiger ytterligere under vegetarfestivalen i oktoberGrønnsaksprisene skyter i været på grunn av produksjonsmangel og vil rolig stige igjen under årets vegetarfestival i oktober.

Lokale medier rapporterer i dag, tirsdag, at prisen på alle grønnsaker som selges i Trangs Ta Klang-marked har steget med 10 baht per kilo eller mer for de mest etterspurte grønnsakene. Ifølge lokale leverandører forventes prisen å øke hver dag.

Grønnsakselger Jeab sier at under årets vegetarfestival vil alle grønnsakene bli dyrere, spesielt koriander, selleri, vårløk, agurker, bønner, og andre typer bladgrønnsaker, fordi det ikke produseres nok til å dekke etterspørselen, på grunn av værforholdene i mange områder over hele landet.

– Mange grønnsaker ser ikke så pene ut og det medfører at de ikke blir solgt, så de fjernes og det fører igjen til mangel, sier Jeab

En annen grønnsakshandler, Aed, sier at de skyhøye prisene påvirker både kjøpere og selgere og gjør grønnsakene vanskelige å selge fordi de er dyre. Prisen er også ventet å stige igjen under vegetarfestivalen.

I Sør-Thailand vil det bli arrangert store årlige vegetarfestivaler i Phang Nga og på Phuket i ni dager, med start 26. september.

(pf) Kilde: The Pattaya News