BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Arbeidsledigheten i Thailand faller i fjerde kvartal, men er fortsatt svært høyDet er vanskelig å ta Thailands statistikker helt seriøst. Mens det flere ganger meldes om at pandemien ha gjort fler millioner arbeidsløse, viser landets offisielle statistikk noe annet.

Ifølge den offisielle statistikken sank Thailands arbeidsledighet i fjerde kvartal 2020 fra de tre foregående månedene, da en lettelse av restriksjonene førte til en større økonomisk aktivitet. Men en nylig økning i smittetilfeller utgjør en risiko, ifølge et statlige planbyrå.

Arbeidsledigheten var 1,86% i i fjerde kvartal 2020, med 730.000 arbeidere uten jobb, ned fra 1,90% i tredje kvartal. 1,95% i andre kvartal var den høyeste siden asiakrisen på slutten av nittitallet.

– Sysselsettingen økte litt, mens arbeidsledigheten fortsatt er høy og arbeidstiden fortsatt lavere enn nivået før krisen, sier Danucha Pichayanan, leder for National Economic and Social Development Council, en orientering.

Antall arbeidere i Thailands økonomi økte til 38,3 millioner i fjerde kvartal i fjor, fra 37,9 millioner i de tre foregående månedene. Oppgangen skjedde hovedsakelig i landbrukssektoren, som dro nytte av høyere avlingspriser og offentlige prosjekter.

– Den siste koronavirusbølgen ville påvirke virksomheter som ennå ikke hadde kommet seg etter det første utbruddet, og risikere kutt i jobben, sier Danucha. – Hvis viruset ikke kan kontrolleres, kombinert med forsinkelser i distribusjonen av vaksiner, vil virkningen på arbeidsmarkedet og sysselsettingen være alvorlig på lang sikt.

(we) Kilde: Reuters