Stacks Image 782

Øl-drikkene turist på tempelområde skaper oppstyr på nettetBilder av en asiatisk mann som drikker øl ved et tempel i Chiang Mai under et statsministerbesøk skaper oppstyr på nettet og har ført til spørsmål om statsministerens sikkerhet.


Bildene som dukket opp i dag, lørdag viser en asiatisk mann som holder en åpen boks med øl, sammen med to til i en gjennomsiktig plastpose, bare noen meter unna ststaministerens sikkerhetsvakter ved Wat Phra That Doi Suthep. Andre bilder viser tydelig at han drikker fra boksene på eiendommen til det berømte tempelet i Muang-distriktet.

Prayut besøkte templet for å vise respekt under det talsmennene hans kalte en inspeksjonstur i den nordlige provinsen. Statsministeren har de siste ukene foretatt en rekke såkalte inspeksjonsreiser som ifølge kritikere har lignet mer på valgkamp for det kommende valget.

Brukere av sosiale medier spurte hvordan noen hadde klart å frakte alkoholholdige drikker til tempelområdet, siden det er ulovlig. De spurte også hvorfor statsministerens vakter virket uinteresserte i dette.

En kilde fra templet forklarte at selv om streng sikkerhet vanligvis er til stede for å håndtere slike handlinger, ble lokale vakter under Prayuts besøk redusert og tildelt bestemte stasjoner for å gjøre plass for hans personlige sikkerhetspersonell.

Kilden sa at det var mulig at overvåkingsbruddet skjedde på grunn av dagens spesielle omstendigheter, men forsikret at strengere tiltak vil bli tatt. Butikker i nærheten vil bli bedt om å minne kjøpere på at de ikke har lov til å ta med seg alkoholholdige drikkevarer til tempelområdet.

Kilde: Bangkok Post - Chiang Mai News
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand