Stacks Image 594
Stacks Image 601

Thailands cannabis-tilhengere kjemper for legaliseringenFem måneder etter at Thailand ble det første landet i Asia som legaliserte cannabis, kjemper tilhengerne av urten for å holde det slik, mens stadig flere samtidig oppfordringer til igjen å gjenoppføre planten som et narkotikum.

Cannabisselgere, dyrkere og røykere samlet seg tirsdag utenfor den regjeringens hovedkvarter i Bangkok for å fraråde myndighetene å sette planten tilbake på landets narkotikaliste, med strenge straffer for besittelse og distribusjon.

– Det er en veldig stor sjanse for at cannabis kan ende opp med å bli ulovlig igjen, så det er en ganske høy innsats akkurat nå, sa Chokwan Chopaka fra People's Network for Cannabis Legislation i Thailand, som organiserte arrangementet.

Regjeringens Narkotikakontrollstyre møttes tirsdag for å diskutere bekymringer om den rapporterte økningen i rekreasjonsbruken av cannabis blant ungdom siden anlegget ble legalisert i juni.

Visestatsminister Wissanu Krea-ngam sa mandag til journalister at styret ikke ville, og faktisk ikke kunne, føre cannabis på nytt, slik noen fryktet. Men trusler stille det spørsmål ved vedtakets juridiske status inntil parlamentet snart behandler loven.

På bildet deler Chokwan Chopaka fra People's Network for Cannabis Legislation i Thailand ut gratis prøver på et møte i Bangkok, 22. november 2022.

(we) Kilde: VOA News