Stacks Image 357

Hong Kong avslutter hotellkarantene neste månedHong Kong vil skrinlegge sin kontroversielle Covid-19 hotellkarantenepolitikk for alle ankomster fra begynnelsen av oktober, mer enn to og et halvt år etter at den først ble vedtatt, ifølge lokale rapporter.

Kunngjøringen er ventet å bli annonsert neste uke, ifølge nyhetsportalen HK01 torsdag, med henvisning til uidentifiserte kilder.

Områdets leder, John Lee, sa denne uken at han ønsket å holde byen knyttet til resten av verden og tillate en ordnet åpning. Men han spesifiserte ikke nøyaktig når karantenepolitikken ville bli endret.

Med utgangspunkt i Kina som fører en null-politikk-politikk, er Hong Kong et av de få stedene i verden som fortsatt krever at reisende fra utlandet skal settes i karantene ved ankomst, selv om lengden på karantene har blitt mindre over tid.

Innbyggere og bedrifter i Hong Kong har kritisert dette og sagt at den og andre strenge korona-regler truer byens konkurranseevne og status som et globalt finanssenter.

Foreløpig må ankomster betale for tre dager på hotell og følge det med fire dagers egenkontroll. De nye reglene vil fjerne behovet for at ankomster fra utlandet skal gjøre karantene på utpekte hoteller. Beboere vil kunne reise rett hjem og selvovervåke i syv dager, melder HK01.

Foreløpig har de som er pålagt å overvåke seg selv lov til å bevege seg rundt i byen, selv om det er noen begrensninger på hvilke typer steder de kan få tilgang til.

Hong Kong forbyr fortsatt offentlige grupper på mer enn fire personer, og bruka masker er obligatorisk, selv for barn helt ned til to år.

(pf) Kilde: Bangkok Post

Slik ser du norsk TV i Thailand!