BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Sporingsapp nå obligatorisk for utenlandske turister (video)


Utenlandske turister som har fått sertifikat for innreise til Thailand, må nå laste ned ThailandPlus-appen før ankomst, har den thailandske regjeringen vedtatt, det skriver nettstedet Thai Visa, idag, søndag. 

Appen, som fungerer på samme måte som GPS, vil gjøre det mulig for myndighetene å vite hvor utenlandske turister befinner seg under oppholdet i Thailand i tilfelle et nytt utbrudd av COVID-19.

Appen ble først kunngjort i november i fjor og er utviklet av Ministry of Digital Economy and Society, statsministerens kontor og Digital Government Development Agency (Public Organization).

Ifølge regjeringsavdelingen vil appen “skape tillit blant utenlandske turister om deres helse og sikkerhet og bidra til å hindre virusspredning».

– Med denne appen vil myndighetene kunne nå ut til enkeltpersoner raskere, og vil også varsle lokale tjenestemenn hvis det er høy risiko for smitte. Thailandske ambassader og konsulater i utlandet vil gi utenlandske besøkende til Thailand informasjon om hvordan du laster ned ThailandPlus , heter det fra regjeringen.

– ThailandPlus fungerer som Mor Chana-appen, men den vil lenke til informasjon fra Utenriksdepartementet angående sertifikatet for innreise for ankomne utenlandske turister, for screening og sporing, fra ankomst til Thailand.

Regjeringen opplyser at «appen ikke vil krenke besøkendes rett til personvern, men ville forbedre smittesporing.

I desember punliserte Tourism Authority of Thailand videoen som forklarer hvordan applikasjonen vil fungere.

(pf) Kilde: ThaiVisa