Stacks Image 795

Chiang Mai kan ikke ta seg av ‘Sak Surin’ når elefanten kommer tilbake fra Sri Lanka



Elefantnaturparken i Chiang Mai-provinsen har ikke plass eller passende fasiliteter til å ta vare på ‘Sak Surin’, en syk elefant som kommer tilbake fra Sri Lanka i juli.


Det sier parkens direktør i dag, onsdag.

Saengduean Chailert sa at med mer enn hundre elefanter under deres omsorg, kan ikke parken gi det nødvendige nivået av omsorg for Sak Surin på grunn av dyrets dårlige helse.

Saengduean, også grunnlegger av Save Elephant Foundation, sa at hun aldri har tilbudt seg å ta vare på Sak Surin, slik det har blitt rapportert i noen medier. Noen få rapporter hevdet til og med at mange private elefantparker hadde kjørt for å tilby Sak Surin-reservatet, la hun til.

– Som en elefantpasser er det eneste stedet som ser ut til å kunne ta vare på den syke elefanten er Thai Elephant Conservation Centre i Lampang-provinsen, sa hun.

– Senteret har nok plass og passende fasiliteter, som et elefantsykehus og medisinsk utstyr, til å behandle ‘Sak Surin’, sa Saengduean.

Elefanten ‘Sak Surin’ som ble donert til Sri Lanka for to tiår siden, skal etter planen forlate landet i begynnelsen av juli for å returnere til Thailand for medisinsk behandling. Dyret skal reise på et chartret russisk Ilyushin IL-76-fly utstyrt med et spesialkonstruert bur.

‘Sak Surins’ situasjon kom til offentlig oppmerksomhet i midten av fjoråret, da en gruppe internasjonale naturvernere, kalt Rally for Animal Rights and Environment (RARE), oppfordret Thailand til å ta den syke elefanten tilbake.

Et team av thailandske veterinærer og mahouter ble sendt til Sri Lanka for å behandle elefanten, som ble rapportert å være lenket og ofte brukt i seremonier. Etter måneder med behandling har elefanten fått tilbake styrke og er i form til å fly hjem.

En av de thailandske mahoutene sa at da han først så elefanten, var han trist over dens dårlige tilstand, med infiserte sår på forbena og et bakben lenket. Sak Surin veier rundt 3,5 tonn og er 35 år gammel.

Kilde: Thai PBS

RSS 


Stacks Image 782

Slik ser du norsk TV i Thailand