BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Hotellene vegrer seg for å bli karantenehoteller


Thai Hotels Association sier at mange hotelleiere vegrer seg for å vil bli med i alternativet Quarantine-program (ASQ), ettersom bookingene har avtatt kraftig. 

Belegget har synket med 30% til 6.000-7.000 rom per dag i motsetningen til desemeber hor belegget var 9.500 rom. Det er forventet en svært lav respons i februar med få bokinger, heter det fra ASQ-ALQ Club Thailand.

Turistdepartementet foreslår samtidig et nytt hotellkarantene-program for å bedre karanteneoppholdet på 14 dager. De første ti dagene må tilbringes på rommet, og deretter vil departementet at gjestene kan få lov til å bruke hotellfasiliteter de siste 4 dagene av karanten.

Og endelig ber Foreningen for thailandske reisebyråer (ATTA) regjeringen om å frita alle vaksinerte reisende fra karantene, siden det kostbare karantenekravet fører til at turistene uteblir.

Association of Thai Travel Agents (ATTA) anslår at 30% av sine 10.000 registrerte reisearrangører har lagt ned permanent og 50% midlertidig. De resterende 20% har snudd seg mot hjemmemarkedet.

Thailand sikter mot å vaksinere 33 millioner mennesker innen utgangen av 2021 - noe som ikke er mer enn halvparten av landets befolkning.