Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Nigeriansk romantikksvindler (34) tatt i Pattaya



Pattaya-politiet har pågrepet en påstått nigeriansk romantikksvindler i Pattaya. Den mistenkte skal ha svindlet flere thailandske kvinner for 300.000 baht, ifølge politiet.

Den nigerianske mannen, 34, ble arrestert i Pattaya. Politiet sier at mannen var ettersøkt for flere siktelser, inkludert 1) bedrageri av folk ved å utgi seg for å være noen andre, 2) legge inn falsk informasjon i et datasystem, 3) være del av en kriminell gjeng og 4) hvitvasking av penger.

Mannen skal ha bruke falsk identitet på Facebook og lurte thailandske kvinner til å bli forelsket, sa politiet.

Han løy til ofrene om at han ville sende kostbare gjenstander til ofrene som forlovelsesgaver, og fikk deretter sin thailandske medskyldig som utga seg for å være en toller til å kontakte ofrene og sa at de måtte betale toll for å få gavene sine.

Når ofrene overførte pengene, tok den mistenkte pengene og forsvant. Han lovet også kvinnene han svindlet at han ville flytte til Thailand for å gifte seg med de, hvilket han selvsagt aldri gjorde.

Mange thailandske kvinner ble ofre og anmeldte mannen til politiet. Etterforskerne startet letingen etter dennigerianske mannen og fikk til slutt vite at han oppholdt seg i Pattaya.

Politi fra ulike enheter jobbet sammen for å pågripe mannen etter å ha bekreftet hans tilholdssted, hor han ble pågrepet og fraktet til Bang Sao Thong politistasjon i Samut Prakan-provinsen hvor arrestordren hans ble utstedt.

Den nigerianske mannen er siktet for svindel av ialt 300.000 baht, sier politiet som også leter etter den angivelige tolleren.

Kilde: The Pattaya News
RSS 
Stacks Image 797