BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailands regjering overlevde mistilitsdebatten, men noen startsråder sterkt svekketStatsminister Prayut Chan-o-cha og andre statsråder som var utsatt for mistiilitsforslag kunne i går 'juble' etter at de overlevde mistillitsforslaget. Avstemningen kom etter en fire-dagers debatt som ble avsluttet fredag, med avstemming lørdag.

– Fremtiden for tre statsråder skal henge i en tynn til tross for at regjeringen overlevde, sier politiske analytikere. Handelsminister Jurin Laksanawisit, utdanningsminister Nataphol Teepsuwan og arbeidsminister Suchart Chomklin fikk minst støtte under avstemningen.

Koalisjonsregjeringen har klart flertall i Representantenes hus, så det ble forventet at de skulle seile gjennom avstemningen. Likevel blir antall mistillitsstemmer de mottok, så vel som avhold, sett på som et tegn på problemer for de tre statsrådene.

Statsminister Prayut Chan-o-cha utelukket en omstilling av kabinettet og sa at han foreløpig ikke har noen plan om å gjøre endringer: – Ingen omstilling. Jeg har ikke vurdert det ennå. Jeg vurderer statsrådene basert på deres prestasjoner. Den nyttige informasjonen i sensur-debatten vil bli gjennomgått, sier han.

(we) Kilde: Bangkok Post