Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Vaksinerte utenlandske turister kan veksle mellom Cha-am og Hua HinFullvaksinerte utenlandske turister som besøker Hua Hin og Cha Am vil kunne besøke begge destinasjonene uten begrensninger fra 1. november.


Det skriver nettstedet Asean Now i dag, torsdag.

Det ble tidligere kunngjort at turister som besøker Hua Hin kun kunne få lov til å reise rundt i Hua Hin og Nong Khae-distriktene. Dette kravet var imidlertid problematisk gitt at det ville være vanskelig for myndighetene å håndheve og at mange store attraksjoner, for eksempel flere golfbaner, nasjonalparker og andre kulturattraksjoner ligger utenfor både Hua Hin og Nong Khae-distriktet.

I går, onsdag var guvernøren for turistmyndigheten i Thailand Yutthasak Suphasorn på Sheraton i Cha Am for å møte nestlederne i både Phetchaburi og Prachuap Khiri Khan provinser og andre lokale ledere om åpningen av Hua Hin og Cha Am for utenlandske turister kom 1. november.

De viktigste punktene på møtet var kommentarer fra TAT-guvernøren om at turister ville stå fritt til å reise hvor som helst de valgte i områdene, og ikke bare Hua Hin og Nong Khae -distriktene.

Yutthasak sa at det ikke ville være noen restriksjoner, og at både privat og offentlig sektor var klare med alle smittevernstiltak på plass og endringsplaner dersom det skulle bli nødvendig.

Andre krav turister må oppfylle for å besøke Hua Hin fra 1. november ble også diskutert.

Alle turister må ha et offisielt vaksinasjonsbevis, med den siste vaksinedosen minst 14 dager før ankomst til Thailand.
  • De må også ta en RT-PCR-test ikke eldre enn 72 timer før de tar flyet til Thailand. 
  • Turister må bestille på et SHA+ -hotell og ha en forsikring som dekker covid-19 opptil $ 100 000. 
  • Når turisten kommer til hotellet, må de bli på hotellrommet mens de venter på resultatene av en COVID-19-test. Dette kan ta opptil 12 timer. 
  • Hvis testresultatet er negativt, vil de få et utgivelsesskjema av SHA+ Manager som bekrefter at de er fri til å reise. 
  • Hoteller kan tilby transport fra flyplassen, men stopp er ikke tillatt før ankomst til hotellet. 
En kilde som var til stede på møtet sier at det forventes at fullvaksinerte fra 20 land vil slippe karantene, skriver nettstedet Asean Now.

Om det gjelder for 1. november eller 1. januar eller en annen dato gjenstår å se, men avklaring vil forhåpentligvis komme på dagens møte i CCSA sentralkomité i Bangkok.

Det ble også avslørt at 70% av befolkningen i både Hua Hin og Cha Am vil være fullstendig vaksinert innen utgangen av denne måneden.

(pf) Kilde: Asean Now (tidligere ThaiVisa)