Stacks Image 352

Thailands justisminister tror Thailand vinner krigen mot narkotikaSelv om Thailand fortsatt sliter med en landsomfattende epidemi av illegale narkotiske stoffer, vinner landet krigen mot narkotikahandlere og -smuglere, sier landets justisminiter.

Justisminister Somsak Thepsutin sa på en pressekonferanse onsdag at nesten 8,5 milliarder baht har blitt beslaglagt fra mistenkte smuglere og forhandlere i ulike aksjoner i år, skriver UCA News

Somsak advarte imidlertid om at myndighetene må fortsette sin vedvarende kampanje mot internasjonale menneskesmuglingsnettverk som har oversvømmet landet med ulike narkotiske stoffer fra billig metamfetamin til opiater.

– Ved å sikte mot de økonomiske eiendelene til mistenkte menneskesmulgere, kan lokale myndigheter frata de midler til å fortsette å smugle narkotika til Thailand fra Myanmar og Laos, sa ministeren.

I en relatert utvikling har statsminister Prayut Chan-o-cha erklært det som en nasjonal prioritet å utrydde illegale narkotiske stoffer gjennom et bredt basert samarbeid mellom offentlige etater.

Thailand har i flere tiår vært et regionalt knutepunkt for illegale narkotiske stoffer og har også slitt med rusmisbruk blant innbyggere, noe som spesielt har rammet økonomisk vanskeligstilte samfunn.

De siste årene har imidlertid narkotikasmugling nådd enorme proporsjoner ettersom billige metamfetaminer produsert i den konfliktdrevne Shan-staten i Myanmar har fortsatt å strømme inn i Thailand via Myanmar og Laos.

Tidligere denne måneden skjøt thailandske antinarkoikepoliti og grensepoliti åtte mistenkte narkotikasmuglere til døde i en skuddveksling i jungelen i den nordlige provinsen Chiang Rai, nær grensen til Myanmar. Rundt 6,7 millioner metamfetaminpiller ble beslaglagt i operasjonen.

I forrige uke arresterte politimyndighetene i de sørlige provinsene Nakhon Sri Thammarat og Surat Thani syv påståtte medlemmer av et transnasjonalt narkotikanettverk og beslagla 382 kilo krystallmetamfetamin samt nesten 474.000 meth-piller.

– Narkotika smuglet av nettverket til Thailand fra Myanmar hadde blitt smuglet inn i Malaysia, hvorfra noen av de ulovlige stoffene deretter ble smuglet til Australia, sa lokalt politi.

Thailand har også trappet opp samarbeidet med FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) for å takle mengden ulovlige narkotiske stoffer i landet.

– Det er viktig å kunne stole på engasjerte partnere som Thailand for å støtte bredere regional sikkerhet og rettsstatsinnsats, sa UNODCs administrerende direktør Ghada Waly forrige måned.

– Like viktig trenger vi ytterligere fokus på å bremse og senke etterspørselen etter narkotika ved å utvide arbeidet vårt med Thailand og regionen om forebygging, behandling og helsetjenester, samt på narkotikapolitikk og justisreformer for å redusere byrden på politi og domstol. systemer, og for å håndtere overbefolkning i fengsler, sa Waly.

– Praktisk samarbeid på alle nivåer er nødvendig for å gjøre en forskjell, og vi har en sterk partner i Thailand for å hjelpe til med å lede på denne innsatsen, la hun til.

(pf) Kilde: UCA News

Slik ser du norsk TV i Thailand!